Прем'єр України розповів, за яких умов може запрацювати харківське метро

Прем'єр України розповів, за яких умов може запрацювати харківське метро

Прем'єр України розповів, за яких умов може запрацювати харківське метро
.

Відновити роботу метрополітенів в Україні дозволять на передостанньому етапі карантину.

Про це в прямому ефірі "Українського радіо" 5 травня розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Метрополітен перевозить кожного дня більше 2 млн людей в трьох містах України. Для Києва, Харкова, для таких міст, де більше мільйона населення — це величезний ризик того, якщо буде один хворий в метро, дуже швидко буде відбуватися передача. Тому відкриття метрополітену передбачається в два етапи. На третьому етапі послаблення карантинних заходів метро запрацює для окремих категорій громадян і буде їздити при певних обмеженнях. На четвертому етапі, це практично вже етап завершення епідемії в Україні, розрахований, офіційно підтверджений, метрополітен буде працювати в звичному режимі", — сказав Шмигаль.

Прем'єр України розповів, за яких умов може запрацювати харківське метро
Етапи виходу з карантину, опубліковані урядом 24 квітня. На третьому етапі планується відкрити спецперевезення у метро, на четвертому — відкрити для всіх.

"П'ятий етап — це фактичне завершення карантину. Ми зробили декілька зон і декілька етапів: є червоні зони, помаранчеві, жовті, зелена зона — це коли епідемія закінчилася. Це вже такий п'ятий етап виходу з карантину, коли завершаться абсолютно всі обмеження. Отже, метро — це передостанній етап завершення карантинних заходів у зв'язку з високою ймовірністю, навантаженням, таким фактором, як можливість зараження в метро, швидкого розповсюдження епідемії в великих містах", — зазначив глава уряду.

Він також повідомив, що міжміське сполучення поки не відновлять, роботу міського наземного транспорту регулюватиме міська влада.

"Ми не бачимо можливості відкрити міжміський транспорт. Міський транспорт ходитиме і далі в тих режимах, в яких ходив. Вже мери будуть приймати рішення про збільшення кількості транспорту, про зміну його графіку роботи і, найголовніше, про адаптивний режим", — сказав прем'єр-міністр.

Що відомо

  • Метрополітен у Харкові призупинив роботу 17 березня.
  • У квітні повідомлялося про затримку виплати зарплати у харківському метро.
  • У квітні міністр інфраструктури України Владислав Криклій не виключав, що громадський транспорт відновлюватиме роботу "не раніше травня, але я би прогнозував червень-липень".
  • 4 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, але ввів низку послаблень з 11 травня.

На початок