Без ялинки: кияни підписують петицію проти встановлення новорічного дерева

Без ялинки: кияни підписують петицію проти встановлення новорічного дерева

Без ялинки: кияни підписують петицію проти встановлення новорічного дерева
. Фото: Ігор Добруцький

Кияни активно підписують петицію, аби цього року у столиці не встановлювали новорічну ялинку. Її зареєстрували на сайті Київської міської ради 8 листопада.

Автор петиції вважає недоречним витрачати кошти на придбання ялинки, монтаж, її обслуговування та демонтаж. Виділені гроші пропонує направити на допомогу ЗСУ або переселенцям, а святкування перенести на потім.

"Нехай свято буде у кожного вдома, а ми, як свідомі мешканці столиці, можемо обійтися без встановлення головної ялинки країни. Наразі головне свято, на яке очікує кожен українець, це День Перемоги", – зазначено у зверненні.

Станом на вечір 8 листопада звернення підтримали понад 2600 киян. Потрібно зібрати 6 тисяч підписів, аби петицію розглянули у Київраді.

Що відомо

  • На розгляд столичної влади вже представили проєкт головної новорічної ялинки, яку цього року планують встановити у Києві. У розробників дизайну було кілька варіантів, вибір зупинили на оздобленні в синьо-жовтих кольорах національного прапора.
  • 6 листопада мер Києва Віталій Кличко в об’єднаному телемарафоні повідомляв, що у Києві на Різдво та Новий рік масових святкувань не буде. Проте столична влада попередньо планує встановлення новорічної ялинки, хоча все залежатиме від безпекової ситуації.

Читайте також

"Як було раніше, зараз треба забути": у Чернігові не буде святкової ялинки та жодних заходів до свята Нового року

На початок