Військові РФ залишили Берислав без електрики, води і тепла — голова РВА

Військові РФ залишили Берислав без електрики, води і тепла — голова РВА

Ексклюзивно
Військові РФ залишили Берислав без електрики, води і тепла — голова РВА
. Фото: Ілюстративне з GettyImages.

Російські військові залишили місто Берислав на Херсонщині без електрики, теплопостачання та води. Про це Суспільному розповів голова районної військової адміністрації Володимир Літвінов.

"Військові РФ підірвали високовольтні лінії електропередач. Там зруйновано близько півтора кілометра опор та ліній, у зв'язку з цим повністю місто без електропостачання і декілька населених пунктів району теж без електропостачання. Води питної теж немає, немає світла і не працюють помпи. Опалення на жаль теж немає", — розповів Літвінов.

За його словами, в місті зараз немає ні техніки, ні працівників, які могли швидко полагодити мережі, тому вважає, що це буде тільки після деокупації.

Також Володимир Літвінов повідомив, що російські окупанти замінували в самому місті Бериславі водонапірні свердловини.

"У нас їх там всього 14. Наразі скільки з них заміновано, інформації немає, вона уточнюється. Ситуація по гуманітарному стану складна, допомога на сьогодні туди не завозиться, тому ситуація важка", — сказав голова РВА.

Що відомо

  • Херсон і близько 10 населених пунктів області лишилися без світла та води, повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський. Це сталось через пошкодження високовольтної лінії електропередачі російськими військовими.
  • У Бериславі військові РФ зруйнували близько півтора кілометра опор та ліній електропередач. Місто може лишитись без електрики до повної деокупації Силами оборони України.
  • У Бериславі місцевим жителям російські військові наказали виїхати до 10 листопада. Основною причиною вони вказують "можливе руйнування Збройними силами України дамби Каховської ГЕС".

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок