Військові РФ заселяються в школи і дитсадки на Херсонщині і використовують їх як "живий щит"

Військові РФ заселяються в школи і дитсадки на Херсонщині і використовують їх як "живий щит"

Військові РФ заселяються в школи і дитсадки на Херсонщині і використовують їх як "живий щит"
. Зруйнована школа в деокупованій Осокорівці на Херсонщині, жовтень 2022 Фото: Скрін відео Херсонської ОВА/Телеграм

На окупованих територіях Херсонщини військові РФ прикриваються закладами освіти. Про це йдеться в ранковій оперативній інформації Генштабу ЗСУ за 4 листопада.

За даними штабу, у Тополівці Новокаховської громади до трьох сотень російських військових заселились у місцеву школу і дитсадок. Там же розташували і військову техніку. Заклади використовують як "живий щит", йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією Генштабу, російські військові грабують і вивозять майно з захоплених територій Бериславського району. Це помітно на автошляхах Херсонської області, де посилився рух вантажних та легкових автомобілів з награбованим майном

Значні пограбування відбуваються у Бериславі та прилеглих населених пунктах. Зокрема, з підприємств обслуговування електромереж вивозиться майно та ремонтна база, повідомляє Генштаб.

Що відомо

  • З будівлі облдержадміністрації у Херсоні зник російський прапор. Зникли триколори і з інших херсонських будівель, де розташовувались адміністративні органи російських окупантів. Також опустіли блокпости у різних районах міста.
  • Військові РФ заборонили жителям окупованої Херсонщини користуватись човнами. Людей попередили, що всі причали, навіть невеликі сільські, мають бути порожніми. У разі якщо військові РФ знайдуть будь-які плавзасоби, їх або знищать, або конфіскують.
  • Військові РФ продовжують примусову "евакуацію" жителів населених пунктів вздовж лівого берега Дніпра від Великої Знам’янки Запорізької області до Нової Каховки на Херсонщині.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок