COVID-19: на Рівненщині ще одне село із КПП, в Зорі – майже 60 випадків

COVID-19: на Рівненщині ще одне село із КПП, в Зорі – майже 60 випадків

COVID-19: на Рівненщині ще одне село із КПП, в Зорі – майже 60 випадків
. Fb/В.Коваль

У селі Познань Рокитнівського району встановили контрольно-пропускний пункт, де проводять дезінфекцію транспорту, з'ясовують мету поїздки та міряють температуру. Крім того, на позачерговому засіданні обласної комісії прийняли рішення обмежити пересування і самим селом.

Як повідомив голова ОДА Віталій коваль в рамках свого щоденного звіту, такі застережні заходи зроблені через те, що у Познані виявлено 6 випадків інфікування коронавірусом. У селі загалом проживає близько 2-х тисяч осіб.

Загалом у суботу, 2 травня, увечері лабораторія відзвітувала про 33 нових випадки інфікування коронавірусом, зранку в неділю додалось іще 9. Із 42-х випадків географічно це виглядає так:

– 15 з Рівненського району (12 - с.Зоря і по одному в селах Бронники, Городок та Ремель);

– 5 з Рокитнівського району (3 – з с.Познань, 1 - с.Хміль, 1 – с.Масевичі);

– 1 з м. Дубно;

– 8 з м. Рівне;

– 2 з м. Вараш;

– 1 з Здолбунівського району (смт Мізоч);

– 3 з Березнівського району (1 – с.Богуші, 2 – м.Березне);

– 2 з Корецького району (с.Невірків);

– 2 в Радивилівському районі (м.Радивилів та с.Крупець).

Таким чином на Рівненщині зареєстровано 733 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 18 летальних випадків. Сьогодні вночі помер 61-річний пацієнт Рівненської ЦМЛ із Радивилова.

Одужало в області 78 осіб. За добу додалось 11 рівнян, у яких повторні дослідження не виявили коронавірусу. Серед них і перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, у понеділок він виходить на роботу.

Зазначимо, що після учорашнього збільшення кількості інфікованих у селі Зоря Рівненського району кількість хворих там тепер становить 59 осіб. Село також на в'їзд та виїзд контролюється КПП, а в населеному пункті обмежене пересування.

Нагадаємо, у подібному режимі село Тинне Сарненського району прожило майже місяць, воно стало місцем першого спалаху коронавірусу. Там із 16-ти інфікованих 5 – померло.

За даними Центру громадського здоров'я України, в державі станом на ранок неділі, 3 травня, підтверджено 11 913 випадків COVID-19, з них 502 протягом останньої доби. Хворобу підтверджено у 829 дітей та 2 325 медиків.

Летальними є 288 випадків, з них 18 серед медпрацівників. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). Загалом 1 547 пацієнтів вже одужали, з них 352 медпрацівники.

На початок