Коронавірус підтвердили у працівниці Рівненської АЕС

Коронавірус підтвердили у працівниці Рівненської АЕС

Коронавірус підтвердили у працівниці Рівненської АЕС
. РАЕС

У місті Вараш, де знаходиться стратегічний об’єкт – атомна електростанція, підтвердили перших два випадки інфікування коронавірусом. Про це повідомив мер Сергій Анощенко на своїй сторінці у Facebook.

Захворіло дві жінки: 1956 та 1961 років народження. Одна із пацієнток перебуває у інфекційному відділенні лікарні, це працівниця АЕС, – зазначив очільник Вараша.

У пресслужбі РАЕС інформацію про інфікування працівниці Суспільному підтвердили. Речниця Вікторія Леонова зазначила, що робота жінки не пов'язана із основним технологічним процесом, відтак на роботу станції випадок ніяк не впливає.

Згідно із протоколом, епідеміологи наразі встановлюють коло контактних осіб.

Раніше Суспільне повідомляло, що за здоров’ям працівників РАЕС стежать через автоматизовану програму медичного моніторингу. Критично-важливий персонал атомки ізолювали від колег і родин – їх поселили у готелі, а на роботу возять окремим маршрутом. Загалом до роботи на АЕС долучено близько 8 тисяч людей.

Нагадаємо, влада Вараша прийняла рішення дозволити роботу перукарень і салонів краси з 1-го травня. Мер пояснив, що люди і так роблять зачіски, тільки ходять до спеціалістів додому. Відтак, було б логічно, аби ця сфера працювала офіційно, але з дотриманням безпекових заходів. У поліції зазначали, що почали перевірку такого рішення на предмет законності.

Також зазначимо, що у місті атомників у суботу зранку зайнявся ринок, де згоріла "Нова пошта", пошкоджені кафе та торгові точки.

Додамо, що кілька днів тому COVID-19 діагностували у двох працівників Хмельницької АЕС, розташованої у місті Нетішин, що межує з Рівненською областю.

На початок