В деокупованому Ізюмі на Харківщині відбирають ДНК-матеріали у жителів міста

В деокупованому Ізюмі на Харківщині відбирають ДНК-матеріали у жителів міста

В деокупованому Ізюмі на Харківщині відбирають ДНК-матеріали у жителів міста
. Ізюм, Україна. 25 вересня. Фото: Getty Images

Мобільна лабораторія для відбору ДНК-матеріалів у родичів зниклих безвісти або похованих на території Ізюмського району почала працювати в Ізюмі 2 листопада.

Біологічні матеріали здали 16 людей, повідомили у прокуратурі Харківської області.

Мобільну лабораторію Україні передав уряд Франції. Зразки в Ізюмі відбирають експерти Інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які працюють разом з прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та слідчими поліції.

Як працює лабораторія

Лабораторія продовжить роботу 4 листопада, повідомляє прокуратура. Здати біоматеріали можна з 9:00 до 15:00 за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності, 46-А (магазин "Будмаг" біля місцевої поліції).

"Наголошуємо, що відібрання ДНК-матеріалів надасть можливість ідентифікувати загиблу особу на будь-якій частині території України, відповідно до даних, внесених до Єдиної державної бази ДНК. Спільними зусиллями ми зможемо ідентифікувати загиблих від рук російської армії", — зазначили у прокуратурі.

Що відомо

  • Ізюм Харківської області армія РФ руйнувала атаками з літаків та артилерії від березня. У місті зруйновані головні адміністративні будівлі, а також житлові багатоповерхівки. Місто наприкінці березня окупанти взяли в облогу, 1 квітня у Генштабі повідомили, що росіяни захопили Ізюм.
  • Український прапор у звільненому від окупантів Ізюмі підняли 10 вересня. Офіційна церемонія за участі президента України Володимира Зеленського відбулася 14 вересня.
  • Понад 400 загиблих під час окупації ексгумували в Ізюмі після звільнення міста.
На початок