У зруйнованому Росією Ізюмі підняли український прапор

У зруйнованому Росією Ізюмі підняли український прапор

У зруйнованому Росією Ізюмі підняли український прапор
. Джерело фото: Карпатська Січ | Обрії Ізюмщини

10 вересня над Ізюмом, який перебував у російській окупації з квітня, замайорів прапор України.

Про це 11 вересня повідомив Ізюмський міський голова Валерій Марченко.

"Ми нарешті щасливі, що зможемо знову повернутися додому, але й водночас засмучені, знаючи якою ціною це здобуто. Від імені всієї Ізюмської громади я висловлюю щиру вдячність всім військовослужбовцям ЗСУ. Їхній Подвиг назавжди буде викарбуваний в історії України, а ми-ізюмчани завжди гідно шануватимемо наших Захисників", — йдеться у зверненні Марченка, розміщеному в одній з місцевих груп у Facebook.

Про остаточне звільнення Ізюма від окупантів до офіційного повідомлення Генерального штабу говорити поки зарано, сказав Суспільному телефоном Марченко. Раніше в Міноборони пояснювали, місто вважається звільненим, коли в ньому є повний контроль ЗСУ, "проведені усі необхідні заходи та піднято прапор".

"Вже найближчим часом ми докладемо всіх зусиль для того, щоб відбудувати рідне місто і зробити його ще кращим, комфортнішим та безпечним", — каже Ізюмський міський голова Валерій Марченко.

Що відомо

  • Ізюм Харківської області армія РФ руйнувала атаками з літаків та артилерії від березня. У місті зруйновані головні адміністративні будівлі, а також житлові багатоповерхівки. Місто наприкінці березня окупанти взяли в облогу, 1 квітня у Генштабі повідомили, що росіяни захопили Ізюм.
  • Ізюмський напрямок протягом весни та літа у Генштабі називали одним із найскладніших та найактивніших на Харківщині. Кількість загиблих та поранених жителів Ізюма з початку вторгнення невідома: внаслідок одного з російських ударів загинули 44 людини, загалом загиблих не менш як 500.

На початок