Поблизу Марганця на Дніпропетровщині знайшли старовинний кам'яний хрест

Поблизу Марганця на Дніпропетровщині знайшли старовинний кам'яний хрест

Ексклюзивно
Поблизу Марганця на Дніпропетровщині знайшли старовинний кам'яний хрест
. Кам`яний хрест, який знайшли поблизу селища Городище у Марганці. Фото: Товариство "Марганець Туристичний"

У місті Марганець, що на Дніпропетровщині, поблизу селища Городище учасники товариства "Марганець Туристичний" знайшли старовинний кам'яний хрест. Про це в ефірі Українського радіо Дніпра повідомив голова товариства Мар'ян Корбут.

За його словами, під час краєзнавчої експедиції 1 листопада учасники товариства "Марганець Туристичний" знайшли старовинний кам'яний хрест великих розмірів.

"Точне датування визначити не просто, але можна припустити, що хрест належить навіть до часів Запорозького козацтва. Поряд – острів Городище, де, на думку деяких істориків, розташовувалась Томаківська Січ", – розповів Мар'ян Корбут.

Хрест лежить на землі, каже він. Надписів на ньому виявити не вдалось. Однак учасники експедиції побачили малюнок із ліній, які також зображають хрест.

"Зустрічались різні хрести, але такого не доводилось бачити. Можливо, через те, що хрест має значні габарити, його з самого початку було вирішено не вкопувати в землю, а покласти зверху на могилу. Це моя думка, а не історичний висновок", – каже голова товариства.

Також він говорить: щоб визначити приблизний вік хреста, товариство звернеться до професійних істориків.

Читайте також

Біля Любимівки на Дніпропетровщині археологи розкопали 80 кілограмів стародавнього посуду

У Дніпрі відкрили виставку миколаївського розпису — фоторепортаж

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок