У Херсоні російські військові викрадають цінні архівні документи

У Херсоні російські військові викрадають цінні архівні документи

У Херсоні російські військові викрадають цінні архівні документи
. Військові РФ грабують обласний архів у Херсоні Фото: Державна архівна служба України/Facebook

З Державного архіву Херсонської області військові РФ вивозять найцінніші документи XVІІІ- XІX століття зі складу Національного архівного фонду України. Про це йдеться на офіційній сторінці Державної архівної служби з посиланням на повідомлення голови відомства Анатолія Хромова.

"Загарбники повторюють "подвиги" своїх попередників часів нацистської окупації в роки Другої світової війни. Всі причетні до цього злочину будуть встановлені та покарані", — написав Анатолій Хромов.

Директорка Державного архіву Херсонської області Ірина Лопушинська підтвердила Суспільному цю інформацію. За її словами, російські військові спочатку вивозили меблі, техніку і апаратуру. Зараз – вибірково забирають архівні матеріали.

"Тепер вже дійшла черга і до справ. Вони прийшли зі списком і брали не все підряд, а якісь окремі фонди. Тобто вивозять не весь архів, а вибірково. Охоронцю прокоментували, що все їх не цікавить", — сказала Ірина Лопушинська.

Також Державна архівна служба повідомляє, що військові РФ викрали документи з архівів судів, міської ради та РАЦС у Херсоні.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок