У КМДА розроблять план для розташування Національного військового кладовища. Що відомо

У КМДА розроблять план для розташування Національного військового кладовища. Що відомо

У КМДА розроблять план для розташування Національного військового кладовища. Що відомо
. Фото: Міністерство розвитку громад та територій України

Київрада доручила Департаменту містобудування та архітектури КМДА розробити детальний план території для розташування Національного військового меморіального кладовища в урочищі "Лиса Гора". Таке рішення Київрада ухвалила на засіданні 27 жовтня. Ініціативу підтримали 62 депутати, інформує пресслужба КМДА.

У КМДА нагадали, що проєкт створення військового цвинтаря у столиці втілюють за дорученням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і на виконання вимог статті 23 Закону України "Про поховання та похоронну справу". Орієнтовна площа меморіального цвинтаря на території урочища "Лиса Гора" Голосіївського району Києва становитиме 140 га.

У пояснювальній записці до проєкту про створення детального плану території, на якій будуватимуть цвинтар, зазначається, що через повномасштабне вторгнення Росії питання гідного вшанування загиблих українських захисників є нагальним та актуальним.

Рішення Київради дасть змогу розробити детальний план місцевості для розташування Національного військового меморіального кладовища на "Лисій Горі" і підготувати відповідну містобудівну документацію.

Департамент містобудування та архітектури КМДА визначено замовником розробки проєкту детального плану території для розташування меморіального кладовища.

Що відомо

  • Ініціатором створення Національного військового меморіального кладовища було Міністерство у справах ветеранів України. 31 травня 2022 року ця ідея була схвалена депутатами Верховної Ради. Проєкт передбачає створення військового кладовища, музейного комплексу, ритуальної будівлі та інших необхідних споруд для організації почесних поховань загиблих (померлих) громадян, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
  • У липні цього року Київрада проголосувала за розробку проєкту землеустрою для військового кладовища вздовж вулиці Олени Теліги в Шевченківському районі столиці. Як повідомив міський голова Віталій Кличко, йдеться про символічне в нашій історії місце — поруч з урочищем Бабин Яр.

Читайте також

Організовував вбивства українських військових: судитимуть агента російських спецслужб

На початок