В одному з ліцеїв Хмельниччини під час тривоги діти займаються боксом

В одному з ліцеїв Хмельниччини під час тривоги діти займаються боксом

В одному з ліцеїв Хмельниччини під час тривоги діти займаються боксом
. Фото: Суспільне Хмельницький

У Крупецькому ліцеї, що поруч зі Славутою, під час повітряних тривог можна боксувати або відпрацьовувати гімнастичні вправи. А ще там пригощаються власноруч випеченим печивом.

Про це Суспільному розповіла директорка Крупецького ліцею Тетяна Бережна.

Для учнів Крупецького ліцею укриттям слугує боксерська зала. Вона – у цокольному приміщенні закладу. Після уроків тут займаються по-справжньому – із тренером, розповідає учитель фізкультури. Під час повітряної небезпеки – розважаються. Зараз тут серед найменших – п’ятикласник Артем. Четвертий рік боксує. Хлопець пояснює – задля чого: "У мене сестра є, то я хочу її захищати".

Зала-укриття, в якій школярі можуть займатись спортом.
Зала-укриття, в якій школярі можуть займатись спортом. Фото: Суспільне Хмельницький

Директорка ліцею розповідає, саме у цій залі під час тривог в основному молодші ліцеїсти. Середні й старші – у кімнатах поруч. Проте, якщо розім’ятись і їм кортить – не відмовляють. Насправді тут і дівчата займаються боксом, кажуть учителі.

Ця зала – частина укриття, є й інші кімнати – із запасами води, медикаментів, ліжками й пледами, зазначає директорка Тетяна Бережна.

"Сховище в нас велике, розраховане на 306 осіб. Під час повітряних тривог діти не відчувають ніякого стресу. Вони можуть усю свою енергію, яка накопичилась упродовж дня, випустити. За ними наглядають постійно вчителі, вихователі. Коли спускаємося – пишемо батькам: діти у сховищі, щоб вони знали, що діти у безпеці. Час у сховищі проходить дуже швидко", – розповіла Тетяна Бережна.

В ліцеї виготовляють печиво та пригощають ним під час повітряних тривог.
В ліцеї виготовляють печиво та пригощають ним під час повітряних тривог. Фото: Суспільне Хмельницький

Коли тривога затягується – в укритті мають перекус: власноруч виготовлені імбирні пряники. Можливість випікати печиво і не тільки в тут з’явилась від початку жовтня. Крупецький ліцей із двома сотнями учнів, ділиться директорка, став єдиною сільською школою, яка виграла грант Ради Європи на кулінарний коворкінг.

Читайте також

  • У Хмельницькому покажуть прем`єру вистави в укритті

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок