Міська комісія винесла рішення щодо ринків у Харкові

Міська комісія винесла рішення щодо ринків у Харкові

Міська комісія винесла рішення щодо ринків у Харкові
.

Відновити роботу агропродовольчих ринків із забезпеченням санітарних вимог і постійним контролем — таке рішення 30 квітня винесла Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комісія ухвалила рішення на позачерговому засіданні 30 квітня, повідомляється на сайті міськради.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 №313, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", відновити роботи агропродовольчих ринків на території міста Харкова, які є операторами ринку харчових продуктів відповідно до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", — йдеться у рішенні.

Робота ринків має відповідати вимогам постанови головного державного санітарного лікаря щодо запобігання поширенню коронавірусу. Контроль дотримання санітарного законодавства на торговельних майданчиках поклали на фахівців Держпродспоживслужби.

"На всіх агропродовольчих ринках будуть знаходитися два інспектори. І будуть здійснювати щоденні позапланові перевірки дотримання ринками вимог діяльності", — сказав Суспільному начальник Держспоживслужби Харківщини Андрій Барбарук.

За його словами, інспектори перебуватимуть на території ринку постійно до кінця карантину. В разі порушення викликатимуть поліцію і складатимуть протокол. Сума штрафу — від 17 тисяч до 34 тисяч гривень.

Що відомо

  • За спостереженнями Суспільного, ринки у Харкові продовжували працювати і до сьогоднішнього рішення комісії. Через порушення постанови Кабміну поліція відкривала кримінальне провадження. Біля ринків, які припиняли роботу, виникала стихійна торгівля.
На початок