У Харкові біля закритих ринків виникла стихійна торгівля

У Харкові біля закритих ринків виникла стихійна торгівля

У Харкові біля закритих ринків виникла стихійна торгівля
.

Попри карантин біля закритих ринків у Харкові розгортається стихійна торгівля, а деякі майданчики продовжують працювати і далі.

Ринок біля станції метро "Перемога" зачинений. За 10 метрів від нього торгівля продовжується:

— На ринку, да, я роботала.

— А відколи тут стоїте, з сьогоднішнього дня?

— З сьогоднішнього дня.

Працює за межами торгового майданчику й Максим:

"Я так вважаю, це все для того, шоб люди йшли у супермаркет. Моя особиста точка зору. Я думаю, ми сьогодні останній день, тому що людей немає, робити нічого. Отакот".

"Перший день, тому що учора закрили ринок і привезли товар з села, і нікуди його діти. Хоча б повернути те, за насіння взяли. Далі вдома будемо сидіти", — каже продавчиня Олена Черняева.

Людмила на Олексіївському ринку працює п’ять років:

"Як на ринку було, так і тут. Тут взагалі менше людей. Саджанці треба продавати, їх же не залишиш так? Вони можуть пропасти, правильно? Тому й вийшли на роботу. Якщо підійдуть, тільки можуть попередити, що "Закривайтесь, їдьте". Це ми можемо зробити. Тоді поїдемо додому".

"Я постійно скуповуюсь на ринку", — каже покупчиня Ірина.

Зупинити роботу ринків на час карантину минулого тижня рекомендував головний санлікар країни Віктор Ляшко. Рішення ухвалили обласна і міська комісії. Попри це, частина торговців продовжила роботу. А правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення санітарних норм".

23 квітня обласна комісія техногенно-екологічної безпеки ще раз затвердила: усі роздрібні ринки Харківщини мають бути закриті до кінця карантину. Контроль — за поліцією.

Центральний ринок сьогодні продовжує роботу. Працює і ринок на Холодній Горі.

"Усі ось ці магазини закриті. Єдине, що продовольчі і все, що пов'язано з забезпеченням посівної. Адже якщо зараз люди це не посадять, ми будемо їсти цеглинки", — каже продавець Юрій Старченко.

У Харкові біля закритих ринків виникла стихійна торгівля

Частково продовжують торгувати й на ранку "Казка", каже адміністраторка Ірина Антипова:

"Дитячий одяг закрили, закрили взуття, капці. Закрили ось перукарню у нас. Працюють продуктові і все. Нам ніхто не давав таке розпорядження, що треба закрити. На свій розсуд — так було".

У справі про порушення санітарних норм тривають слідчі дії, розповіла речниця облуправління поліції Оксана Калмикова. Скільки торговельних майданчиків відтоді закрились та чи перевіряють правоохоронці роботу стихійних ринів сьогодні, Калмикова відповісти не змогла. Каже, такої інформації їй не надали слідчі.

Автор: Альона Рязанцева

На початок