Мексика стала першою країною, яка подала заявку на проведення літньої Олімпіади-2036

Мексика стала першою країною, яка подала заявку на проведення літньої Олімпіади-2036

Мексика стала першою країною, яка подала заявку на проведення літньої Олімпіади-2036
. AP

Мехіко вже приймав головні спортивні змагання восени 1968 року.

Мексика офіційно подала заявку на проведення Олімпійських ігор 2036 року. Про це оголосив мексиканський олімпійський комітет.

За словами президента мексиканського НОК Марії Хосе Алькали, Міжнародний олімпійський комітет розглядав Мексику як кандидата на проведення Ігор 2036 року з липня. Тоді своє бажання, аби Мексика приєдналася до процесу визначення господаря Олімпіади, у відповідному листі висловив президент МОК Томас Бах.

Першим кроком мексиканської заявки має стати оголошення комітету з визначення головних посадових осіб наприкінці листопада. Наступним кроком буде оцінка міст, що можуть бути обрані для проведення турніру.

"Ми розглядаємо Мексику як успішну та амбітну країну. Ми станемо єдиною країною, що прийматиме три чемпіонати світу з футболу [в історії]. Мексика - рішуча країна з однією з найкращих економік у світі", - цитує Reuters міністра закордонних справ Марсело Ебрарда.

"Олімпійські Ігри мають підходити під міста, а не навпаки. Не потрібно будувати спортивні об'єкти, а потім їх не використовувати. У нас було б близько 15 років - цього достатньо, аби організувати Олімпіаду. Якщо Мексика щось пропонує, то це робиться з метою чогось досягти".

Коли та де відбудуться наступні Олімпійські й Паралімпійські ігри

  • 2024 – Париж, Франція (літні): 26 липня – 11 серпня (Олімпіада), 28 серпня – 8 вересня (Паралімпіада).
  • 2026 – Мілан та Кортіна-д'Ампеццо, Італія (зимові): 6-22 лютого (Олімпіада), 6-15 березня (Паралімпіада).
  • 2028 – Лос-Анджелес, США (літні): 14-30 липня (Олімпіада), 15-27 серпня (Паралімпіада).
  • 2030 (зимові) – Господарі ще не визначені. Претендують Солт-Лейк-Сіті (США), Саппоро (Японія) та Ванкувер і Вістлер (Канада).
  • 2032 – Брисбен, Австралія (літні): 23 липня – 8 серпня (Олімпіада), 24 серпня – 5 вересня (Паралімпіада).

Що відомо

  • Мексика приймала літні Олімпійські ігри одного разу. Це відбулося у 1968 році, коли змагання відбулися в столиці країни Мехіко.
  • Наступня літня Олімпіада відбудеться у 2024 році в Парижі. Минулого року з відтермінуванням на рік через пандемію COVID-19 головну спортивну подію приймав японський Токіо.
  • У 2026 році Мексика також стане господарем футбольного чемпіонату світу спільно зі США та Канадою. Футбольний Мундіаль вперше в історії відбудеться одночасно у трьох країнах.
На початок