У Боснії затримали українця за підозрою у торгівлі людьми

У Боснії затримали українця за підозрою у торгівлі людьми

У Боснії затримали українця за підозрою у торгівлі людьми
.

Співробітники поліції боснійського Державного агентства розслідувань і захисту (SIPA) 29 квітня затримали громадянина України за підозрою у торгівлі людьми, відповідальність за яку передбачена статтею 189 Кримінального кодексу Боснії та Герцеговини.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, за дорученням суду Боснії та Герцеговини співробітники поліції SIPA у співпраці з працівниками поліції Міністерства внутрішніх справ провели обшук у підозрюваного українця та у його автівці, завдяки чому виявили вісім нелегальних мігрантів, які є громадянами Афганістану та Пакистану.

"Відповідно до статті 66 Кримінально-процесуального кодексу Боснії та Герцеговини зазначений легковий автомобіль, який підозрюється у використанні для організації перевезення мігрантів, а також інші предмети, які слугуватимуть доказом у подальшому кримінальному провадженні, тимчасово конфісковано", — йдеться у заяві.

Підозрюваного українця доправили до SIPA та розпочали щодо нього кримінальне розслідування. Після цього, відповідно до боснійських законів, його передадуть прокуратурі Боснії та Герцеговини.

На початок