Каховка: перший день карантину

Каховка: перший день карантину

Каховка: перший день карантину
. Суспільне Херсон

Спорудження блок-постів, дезінфекція будинків та вулиць, виявлення оточення інфікованих. Таким був перший карантинний день у Каховці. Закритим місто буде до 4 травня.

Каховський міський голова Андрій Дяченко повідомив Суспільному, що в Каховці 23 лабораторно підтверджених випадки. Всі вони - представники місцевого підприємства. Інфіковані перебувають на самоізоляції, окрім жінки, у якої першої виявили коронавірус. Вона - в обласній інфекційній лікарні.

Каховка: перший день карантину
Суспільне Херсон

"Вчора ( 28-го квітня - ред.) було 22-і людини інфіковано, а позавчора ( 27-го квітня - ред.) у нас був перший інфікований - це жінка. Від неї там де вона працювала, а працювала вона на підприємстві "Тройка" по розливу води заразилися і інші. Виявили їх коли перевірили на підприємстві частково близько 15 людей і 7 людей із оточення цієї жінки - тобто 22 інфікованих. Це колеги і найближче оточення. Зараз в структурі проводять додаткові обстеження оточення тих, хто інфікований. Інфіковано все керівництво і топ-менеджмент компанії. Також інфіковані 2 депутати, які працюють на цьому підприємстві", - розповів Андрій Дяченко.

Каховка: перший день карантину
Суспільне Херсон

Зараз підприємство не працює. На заводі лише охоронець.

Каховка: перший день карантину
Суспільне Херсон

ТОВ "Трійка" займається розливом води. Чи може бути вода заражена прокоментував Суспільному його директор Руслан Романенко:

" Воду відвантажували до 22-го числа цього місця. Хочу зразу заявити: все - безпечно. Люди не мають ніякого доступу. Вода подається під великим тиском у пляшку. Вона автоматично закупорюється. Сама лінія розливу знаходиться в боксі. Люди можуть тільки доторкнутися до пляшки в окремих ситуаціях, коли вона впала, приклеїлося замість однієї етикетки дві. Якщо продукція поставлялася по магазинах, то пройшло досить багато часу - більше семи днів - вода вже знезаражена".

Каховка: перший день карантину
Суспільне Херсон

Зараз у місті виявляють всіх осіб, що контактували іх інфікованими. Співробітники ДСНС в області проводять дезінфекцію будинків, де живуть інфіковані люди. Ситуація ж в Каховці не панічна, говорить місцевий журналіст Олег Батурін.

" В Каховці сьогодні практично нічого не змінилося в порівнянні там із вчорашнім днем з іншими. Люди собі спокійно ходять. Існують невеликі черги в магазинах продуктових, в банківських відділеннях. Ходять пасажирські автобуси по місту, перевозять пільговиків. Люди за цей час звикли до карантинних обмежень, тому панічних настроїв і місті не помітно"

Каховка: перший день карантину
Суспільне Херсон

Закриття міста анонсували на 8 годину ранку 29 квітня, та автівки пропускали як в один бік так і в інший до 13:00. До ціє ж години на блок-постах чергували лише поліцейські та рятувальники. Пообіді почали встановлювати дорожні знаки. З цього часу до Каховки можуть потрапити лише ті, хто там зареєстрований.

Ольга Швидка.

.

На початок