Канікул не буде. У Білій Церкві перенесли осінній відпочинок учнів

Канікул не буде. У Білій Церкві перенесли осінній відпочинок учнів

Ексклюзивно
Канікул не буде. У Білій Церкві перенесли осінній відпочинок учнів
. Суспільне

У школах Білої Церкви скасували осінні канікули. Натомість зимові канікули будуть довшими, ніж зазвичай, щоб школи могли економити тепло. Крім того, таке рішення ухвалили з міркувань безпеки, зокрема, через обстріли з боку РФ критичної інфраструктури.

Про це Суспільному повідомив керівник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик.

Спершу планувалося, що учні матимуть осінні канікули з 24 по 30 жовтня. Утім через початок складного опалювального сезону і необхідність економити енергоресурси освітяни міста вирішили об'єднати осінні канікули з зимовими.

"Ми не знаємо, яким буде опалювальний сезон, чи ми будемо забезпечені електрикою, достатньою кількістю запасів газу. І поки є більш-менш сприятливі умови, ми повинні продовжити освітній процес", — зазначив Юрій Петрик.

За його словами, узимку ситуація також може ускладнитися й через ймовірність атак Росії на об'єкти критичної інфраструктури, зокрема і Білої Церкви.

"Біла Церква знаходиться у безпосередній близькості до Києва. І ми зазнали достатньо масованих обстрілів як ракетних, так і дронами-камікадзе. Ми бачимо зруйновану інфраструктуру життєзабезпечення, енергозабезпечення", — сказав керівник управління освіти і науки Білоцерківської міськради.

Попередньо, зимові канікули розпочнуться 26 грудня 2022 року і триватимуть до 22 січня 2023 року.

Що відомо

  • У Макарівській громаді на Київщині шкільні осінні і зимові канікули будуть поєднані і триватимуть орієнтовно більше 3 тижнів. Рішення прийняли освітяни Макарівщини, зважаючи на безпекову ситуацію та погодні умови.
  • Осінні канікули для київських школярів вирішили не переносити. Вони триватимуть тиждень: з 31 жовтня до 6 листопада включно.

Читайте також

Вчительку київської гімназії підозрюють у виправдовуванні агресії РФ

На початок