Під час візиту на Чернігівщину президент Німеччини Штайнмаєр провів понад годину в укритті

Під час візиту на Чернігівщину президент Німеччини Штайнмаєр провів понад годину в укритті

Доповнено
Під час візиту на Чернігівщину президент Німеччини Штайнмаєр провів понад годину в укритті
. ФОТО: Rebecca Barth

Понад годину в одному з укриттів Корюківки провів президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час повітряної тривоги 25 жовтня. Про це повідомляє видання BILD на своєму російськомовному Телеграм-каналі.

Повітряну тривогу оголосили, коли Штайнмаєр спілкувався з міським головою Корюківки Ратаном Ахмедовим, тому продовжити бесіду довелося у бомбосховищі.

"Це дало нам особливо чітке уявлення про ті умови, в яких щодня тут живуть люди", — сказав Штайнмаєр.

Президент ФРН прибув до Києва вранці 25 жовтня. Це його перший візит до України від початку війни. Минулого тижня поїздку було відкладено з міркувань безпеки. Після прибуття Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини у політичному, фінансовому та гуманітарному аспектах, а також відзначив мужність та сміливість українців.

"Я з великим захопленням дивлюся на мужність, відвагу, непохитність людей по всій Україні: на фронті на сході, у містах та сільській місцевості, а також у звільнених регіонах".

Востаннє Штайнмаєр відвідував Корюківку у жовтні 2021 року, коли вшанував пам'ять жертв загиблих у Корюківській трагедії.

Нагадаємо, що Корюківська трагедія — найбільша та найжорстокіша каральна операція нацистів під час Другої світової війни. У ніч на 27 лютого 1943 року партизани з’єднання Федорова розгромили німецько-угорський окупаційний гарнізон Корюківки. У відповідь окупанти напали на мирне селище. В акті Чернігівської обласної комісії зі встановлення і розслідування злочинів німецько-фашистських загарбників у Корюківці від 17 грудня 1943 р. вказано, що 1 і 2 березня 1943 р. здійснено вбивство 6700 чоловік, спалено 1290 будинків, а вціліло тільки 10 цегляних.

Читайте також

На відновлення Чернігова потрібно 3-5 років, — Атрошенко

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок