У центрі Києва відремонтують будинки, пошкоджені ракетним ударом росіян 10 жовтня

У центрі Києва відремонтують будинки, пошкоджені ракетним ударом росіян 10 жовтня

У центрі Києва відремонтують будинки, пошкоджені ракетним ударом росіян 10 жовтня
. Київ, Шевченківський район, ранок 10 жовтня. Фото: Суспільне

Кабінет міністрів виділить 36,9 млн гривень для ліквідації наслідків ракетних обстрілів Києва, які сталися 10 жовтня 2022 року, та відновлення пошкоджених об’єктів. Про це йдеться у розпорядженні опублікованому на Урядовому порталі.

Кошти розподілять таким чином:

  • 27 000 тис. гривень для відновлення адміністративної будівлі Міністерства освіти і науки, будівель Київського національного університету імені Тараса Шевченка та будівлі Київського фахового коледжу зв’язку
  • 2 100 тис. гривень для відновлення будівлі за адресою вул. Терещенківська, 11а
  • 550 тис. гривень для відновлення будівлі Національного центру ділового і культурного співробітництва "Український Дім"
  • 5 116,2 тис. гривень для відновлення будівель Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, Великого конференц-залу Національної академії наук, Національного науково-природничого музею Національної академії наук
  • 2 136,233 тис. гривень для відновлення будівель Національної філармонії України, Національного музею Тараса Шевченка, Національного музею літератури України

Зазначається, що кошти виділять із резервного фонду державного бюджету України.

Про використання отриманих коштів профільні відомства мають прозвітувати Кабміну до 30 грудня цього року, йдеться у розпорядженні.

Що відомо

  • Уранці 10 жовтня російські війська завдали масованих ракетних ударів по об’єктах на території України. Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. У Києві зранку приблизно о 8.15 під час повітряної тривоги у різних районах міста було чути вибухи. Зафіксовано 7 ударів по Києву. Унаслідок обстрілів у столиці 6 людей загинули, 50 постраждали.
  • Влучання ракет зафіксовано у чотирьох районах столиці. Йдеться про Шевченківський, Святошинський, Голосіївський та Деснянський райони. Відомо про влучання в об’єкти критичної інфраструктури, проїжджу частину та будинки.
  • Унаслідок ракетних ударів 10 жовтня були пошкоджені понад 40 житлових будинків. Зафіксовані влучання в кілька закладів культури та освіти, зокрема Будинок учителя, музеї Ханенків і Шевченка, корпуси й бібліотеку КНУ Шевченка, Київську картинну галерею, Природничий музей і музей Києва, музеї-квартири Тичини й Бажана, Національну філармонію й "Український дім".
  • Жителі Києва просять відновити 120-річний житловий будинок на вулиці Жилянській, 116-А у Шевченківському районі, у який 17 жовтня влучив дрон-камікадзе арміє РФ. Це спричинило руйнування частини будинку і загибелі 5 його мешканців.

Читайте також

Червоний корпус, музеї, "Український дім": будівлі яких культурних інституцій пошкодили російські ракети. Фоторепортаж

У Києві порахували збитки для природи від ракетного удару по ТЕЦ

Ракетна атака на Київ. Підрахували збитки, які зазнав парк Шевченка

На початок