Їм – можна: у Рівному запрацювали майстерні з ремонту взуття та ключів

Їм – можна: у Рівному запрацювали майстерні з ремонту взуття та ключів

Їм – можна: у Рівному запрацювали майстерні з ремонту взуття та ключів
.

Із понеділка, 27 квітня, у Рівному дозволили відкритись кіоскам з продажу хлібобулочних виробів поза межами ринків, а також закладам із ремонту взуття та виготовлення ключів. Таке рішення минулого тижня прийняла міська комісія, а мер коментував, що ніякої загрози мешканцям це не нестиме, мовляв, таких закладів на місто зовсім мало, та і скупчення людей там навряд буде.

Журналісти Суспільного вирішили це перевірити та пройшлись такими закладами.

На проспекті Князя Романа біля будинку №3, поряд з ринком “Північний”, із понеділка запрацював кіоск з продажу хлібобулочних виробів.

Відкриті ларьки Рівне

Тут не було навіть натяку на чергу. Ми поспілкувались із продавчинею Тетяною:

Немає народу та й все, всі сидять по хатах. Мало хто приходить. Якщо порівняти, то навіть половини немає тих покупців, які до нас приходили. Десь третя частина з них вчора прийшла, а сьогодні чомусь ще менше. Раніше їхали в село, то купували, чи з дітками гуляли й булочки брали. А зараз зрідка хто купить. Хліб на завод забирають назад, багато лишається. А зарплата у мене – ставка, але вже як виходиш, то хочеш щось продати. Що ж я вдома висиджу, пенсія вже пішла на лікування, – каже жінка.

У дворі біля будинку №9 на тій же вулиці – кіоск з ремонту взуття, він теж відчинений. Працював він і вчора.

Відкриті ларьки Рівне

Добре що дозволили працювати, бо вже засиділись. Побачили люди, що відкрито. Не одразу пішли, але люди є, в основному – місцеві. Бо взуття ламається, ходити немає в чому. Треба або купувати, або ремонтувати.

Я, як і всі, терпів, сидів двома, треба було. Якщо допомогло, то не дарма сидів, якщо ні – то краще працювати. Два місяці – це мало того, що грошей немає, то ще й вдома сидіти – це божевілля. Ще як зима, то не хочеться виходити, а зараз погода, люди хочуть прогулятись. То ще й в психологічному плані легше на роботі,розповів приватний підприємець Василь Кравчук.

Відкриті ларьки Рівне

У майстерні автоключів на Богоявленській, 26 на місці ми застали одного відвідувача. Власник Ярослав розповів, що клієнтів небагато. Скільки відвідувачів було за ці два дні з моменту відкриття – не сказав.

Відкриті ларьки Рівне

Працює і взуттєва майстерня на Коновальця, 14. Щоправда, попри відчинене віконце, майстра ми на місці не застали. За словами мешканців, він вийшов, чекати його ми не стали.

Відкриті ларьки Рівне

Поряд із майстернею – хлібний кіоск. Він зачинений.

Також ми натрапили на майстра взуття Олександра. Його майстерня знаходиться на Фабричній, 16.

Відкриті ларьки Рівне

Чоловік колекціонує предмети старовини. Працює за зачиненим віконцем і в масці.

Відкриті ларьки Рівне

Щодо того, чи почали звертатися рівняни за його послугами після зняття карантинних обмежень, каже, що йде небагато: було три людини за два дні. Пов'язує це з тим, що не всі його клієнти обізнані з постановою. Загалом, за його словами, ремонтують весняне взуття.

Нагадаємо, на період карантину у Рівному дозволили роботу продуктових магазинів та супермаркетів, "Епіцентру", відділів із побутовою хімією, аптек, ветклінік, АЗС, СТО, згодом дозволили відкритись ломбардам та кредитним спілкам, магазинам із насінням та автозапчастинами.

Автори: Ольга Татаренко, Наталія Стратонова, Володимир Струс

На початок