Потяг не збивав Дениса Чаленка – результати експертизи

Потяг не збивав Дениса Чаленка – результати експертизи

Потяг не збивав Дениса Чаленка – результати експертизи
. original

Потяг не збивав 14-річного Дениса Чаленка, якого восени минулого року знайшли мертвим на залізничній колії. Про це під час прес-конференції в УНІАНі у Києві розповів адвокат родини Сергій Нестеренко. Таке заключення він зробив після проведення експерименту на коліях у Прилуках, яке відбулося наприкінці минулого тижня. Деталі загибелі, які з’ясували адвокати, - далі.

Манекен людини поклали між залізничними коліями у Прилуках. Київське міське клінічне бюро судово-медичної експертизи проводить експеримент.

Саме цей експеримент доводить, що хлопця потяг не збивав, каже адвокат родини Сергій Нестеренко:

«Вони 6 разів намагалися покласти три манекена під потяг так, щоб він його зачепив. І як би вони не намагалися, потяг жодного разу не зачепив дитину».

Адвокат Володимир Білик каже: «Дитину не міг збити потяг. І не міг навіть зачепити. Але якщо подивитися на куртку, вона вся була розірвана зі спини. А коли робили слідчий експеримент, куртку навіть не зачепили».

Зараз у поліції розглядають дві версії загибелі 14-річного підлітка. Це - нещасний випадок та умисне вбивство, каже адвокат Володимир Білик. Саме на цих коліях, ввечері 29 жовтня 2019 року, знайшли мертвим 14-річного Дениса Чаленка. Перша версія поліції - хлопця збив потяг. 7 листопада 2019 року начальник головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе повідомив, що пріоритетну версію змінили, почали розглядати ще одну – що хлопця вбили і залишили на колії. Батьки загиблого підлітка тоді були незадоволені проведенням слідства, через це під стінами Прилуцького відділу поліції пройшли акції протесту.

Світлана Чаленко, матір Дениса Чаленка, каже: «Завтра – півроку, як нема нашого сина. Півроку йде слідство. І що ми маємо. А нічого. Навіть нема жодного підозрюваного».

Під час проведення слідства та експертиз були приховані деталі огляду тіла Дениса Чаленка. Про це під час прес-конференції сказав Володимир Білик, адвокат родини.

«Відсутній реглан, відсутня майка, в якій був убитий хлопець. Є лише фотографія майки спереду, коли дитина була доставлена до моргу і коли проводили розтин. Але навіть тут експерт або слідчий, який здійснював цю фотографію, зробив її лише спереду, а позаду немає», - каже Володимир Білик.

«На куртці є отвір, візуально схожий на отвір від кульового проникнення. І в цьому місці, де є отвір, лопатка, а саме товста кістка переломлена дивним шляхом в середині лопатки і також зникла шкіра. І він взагалі не описаний експертами, що він вирізався і куди він дівся», розповідає Сергій Нестеренко, адвокат.

Зникло кілька фрагментів тіла, сказав Білик. Принаймні, вилучення цих ділянок шкіри чомусь не описані експертом у висновку.

«Шкіра в лівій лопатці, де була перебита лопатка, вона видалена. І вона зникла з матеріалів кримінального провадження, каже адвокат Володимир Білик.

Також, зі слів Сергія Нестеренка, є свідок, який міг бачити людину, яка вбила підлітка. Цю людину привозили до Києва батьки хлопця. Але поліцейські не склали зі свідком фоторобот людини.

«Міг бачити осіб, які могли б вбивати цю дитину. Працівники головного слідчого управління провели допит цього свідка і, наскільки мені відомо, провели й інші слідчі дії. Але не складено фоторобот», говорить Сергій Нестеренко.

Ми направили письмовий запит до слідчого управління України, яке веде справу загибелі Дениса Чаленка. Про його результати ми повідомимо вам згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках на залізничній колії виявили тіло підлітка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деталі смерті Дениса Чаленка

На початок