Зеленський виступив із промовою на Франкфуртському книжковому ярмарку

Зеленський виступив із промовою на Франкфуртському книжковому ярмарку

Зеленський виступив із промовою на Франкфуртському книжковому ярмарку
. Фото: Офіс президента

20 жовтня президент України Володимир Зеленський виступив у межах Франкфуртського книжкового ярмарку. У його зверненні до представників книжкового сектору йшлося про необхідність поширювати в Європі інформацію та книжки про терористичні дії Росії.

"Погляньте, зараз у Франкфурті на ярмарку немає двох держав, які були регулярно — це Росія та Іран. Їх стає менше у просторі культури, але стає більше там, де руйнується все — не тільки культура, але і життя і все, що його забезпечує", — сказав Зеленський.

Зеленський додав, що у Європі й далі досить багато діячів, які закликають "зрозуміти" Росію та ігнорують терористичну політику таких держав, як Іран.

Президент зокрема наголосив на важливості створення й поширення книг про тих, хто послаблював Європу своїми рішеннями, про тих, хто прямо чи опосередковано підтримував держави-терористи або навіть зараз намагається робити все, щоб на терор не було серйозних реакцій.

Сергій Жадан отримав польську нагороду імені Серхіо де Молла

Водночас він підкреслив, що необхідними є і книги про перемогу свободи, а також запросив видавців і авторів, бізнесменів, громадських діячів, освітян, журналістів відвідати Україну.

"Погляньте, через що проходять наші люди, що нам вже вдалося здобути, які загрози ми ще досі маємо, погляньте і розповідайте про це! Розповідайте, бо це загрожує й іншим народам Європи, поки держави-терориста ще існують", — зазначив він.

Більше про українське представництво на Франкфуртському книжковому ярмарку читайте у матеріалі Суспільне Культура.

"Чим більше вони нас вб’ють, тим більше нас свідчитиме про їхні злочини". Промова письменника Олександра Михеда

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок