Бурштинська ТЕС виплатила заборгованість місту Бурштин

Бурштинська ТЕС виплатила заборгованість місту Бурштин

Бурштинська ТЕС виплатила заборгованість місту Бурштин
. Вікіпедія

28-го квітня станом на 9:00 ДТЕК "Бурштинська ТЕС" повністю виплатила місту Бурштин заборгованість по податку на доходи фізичних осіб. Про це у відеозверненні повідомила міська голова Роксолана Джура.

Очільниця міста вчора повернулася з Києва, де відвідала ряд профільних міністерств. Каже, що міста-енергетики не мають впевненості у завтрашньому дні.

"Не маємо впевненості у тому, чи теплова генерація в Україні буде залишатися такою, якою вона була досьогодні, чи вона перейде у якийсь зменшено-кількісний режим станцій, блоків. А це призведе до звільнень людей, що відбулося два тижні тому", - каже міська голова Бурштина Роксолана Джура.

За її підрахунками, таких, залежних від одного підприємства, монопрофільних міст-енергетиків є вісім-дев'ять. Їхні очільники готують відповідне звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та інших структур.

До слова, кореспонденти Суспільного 27-го квітня писали, що компанія ДТЕК Бурштинська ТЕС заборгувала місту Бурштин близько двох мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Місто планувало взяти позику у розмірі 2 млн 400 тис грн., аби вижити.

На початок