Головний освітянин Франківська розповів про онлайн-уроки, випуск та ЗНО

Головний освітянин Франківська розповів про онлайн-уроки, випуск та ЗНО

Головний освітянин Франківська розповів про онлайн-уроки, випуск та ЗНО
. Суспільне

З початку карантину в Івано-Франківську на дистанційне навчання перейшли близько 57-ми тисяч учнів. 106 навчальних закладів продовжили свою роботу у мережі інтернет. Начальник департаменту освіти і науки міськвиконкому Ігор Максимчук каже, що раніше таких викликів перед освітою в Україні не було.

"Ми вперше перейшли на таке масштабне дистанційне навчання. Але ми готувалися до цього, цифрова освіта у місті добре розвивається. Усі навчальні матеріали опрацьовують на інтернет-ресурсах, для цього є багато платформ. Є багато хороших прикладів організації дистанційного навчання у місті. Педагоги і керівники закладів освіти впоралися із цим викликом", - запевнив Ігор Максимчук.

Івано-Франківськ став першопрохідцем у проведенні уроків на місцевому радіо та телебаченні. Спочатку запровадили радіоуроки, а потім - проєкт "Відеошкола. Навчаємось дистанційно" на трьох місцевих телеканалах. За час карантину провели 106 таких уроків. На телебаченні уроки проводять також у Києві та Маріуполі.

"Зараз ми надалі продовжуємо такі уроки. Зйомки та трансляції на телеканалах будемо проводити до 15-го травня", - зазначив Ігор Максимчук.

Онлайн-заняття проводили і для дошкільнят. Зокрема, на сайтах департаменту та дошкільних закладів провели понад 360 занять для дітей. Також у департаменті освіти та науки відкрили консультативний пункт психологічної допомоги для батьків та дітей. Під час карантину психологи отримали 350 звернень від франківців. В онлайн-режимі також провели атестацію 462-х педагогів та 42-х керівників закладів освіти.

"Цього року всі заклади навчальний рік закінчать 29-го травня. До п’ятого травня керівники мають скласти графік тематичних робіт. Так вони проведуть семестрове оцінювання і виставлять річні оцінки. Ми рекомендуємо і не будемо проводити останні дзвоники та випускні вечори. Від ДПА звільнені учні четвертих та дев’ятих класів. Зараз ми розробляємо графік отримання атестатів. Табелі та свідоцтва учні зможуть отримати онлайн. Якщо буде потреба, паперовий варіант документів зможемо видати з першого вересня. Також ми продовжили термін зарахування учнів до перших класів до 15-го серпня", - повідомив Ігор Максимчук.

Основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання планують провести з 25-го червня до 17-го липня. Цього року іспити для вступу має скласти 17 784 абітурієнти. Для цього у місті залучили 1300 педагогів та визначили 20 опорних навчальних закладів.

"Наші випускники навчання почати зможуть з вересня. Проте, якщо не буде послаблення карантину, ці терміни будуть зміщені до жовтня. Місто готове до проведення ЗНО. Чекаємо рішень Кабміну та МОН. Готуємось до нового навчального року. Наступний рік розпочнуть 46 закладів освіти, але це без тих, які приєднаються в ОТГ. Плануємо 130 перших класів та 3600 першокласників", - додав Ігор Максимчук.

На початок