У Херсоні відкриють археологічний музей

У Херсоні відкриють археологічний музей

У Херсоні відкриють археологічний музей
. Facebook/Ольга Єщук

У Херсоні з'явиться третій, після краєзнавчого та художнього, музей, який має право зберігати частину національного музейного фонду України. Про це Суспільному розповів Сергій Нємцев, завідувач науково-дослідної археологічної лабораторії Херсонського державного університету.

Сергій Нємцев повідомив, що 27 квітня, на вченій раді університету було затвердженно положення про археологічний музей, що відкриється на базі навчального закладу.

"Вже більше 10 років ми вели розмову про те, що музей потрібно створити, тому що у нас вже достатньо велика кількість коллекції, яка зберігається на території археологічної лабораторії. Це буде справжній археологічний музей, такий, як був колись в Херсоні на початку ХХ століття створенний Віктором Гошкевичем, який був викладачем нашого університету. Основу колекції будуть складати матеріали здобуті в результаті археологічних робіт експедиції ХДУ, з Білозерского поселення та з городища Скелька".

У Херсоні відкриють археологічний музей
Facebook/Ольга Єщук

Створений музей, матиме право зберігати частину національного музейного фонду України. Нині в області таких тільки два, це Херсонський обласний краєзнавчий музей та Херсонський обласний художній музей.

"Тепер будемо створювати третій - археологічний музей. Музей буде знаходитись на території Херсонського державного університету. Де саме, питання подальшої дескусії. Ми також хочемо зробити його максимально інтерактивним, аби нові технології та артефакти взаємодіяли", - зазначив Сергій Нємцев.

У Херсоні відкриють археологічний музей
Facebook/Ольга Єщук

Також він додав, що конкретної дати відкриття немає, а музей буде відкритим для відвідувачів.

"Роботи дуже багато,тому ми не можемо сказати коли конкретно запрацює музей. Під час обговорення, я акцентував увагу на тому, що музей має бути відкритим для відвідувачів, мешканців та гостей міста. Це внесок університету в його інтелектуальне життя".

Єлизавета Жарких. Таміла Іванова

На початок