Лабораторія Тростянецької лікарні на Сумщині отримала нове обладнання

Лабораторія Тростянецької лікарні на Сумщині отримала нове обладнання

Лабораторія Тростянецької лікарні на Сумщині отримала нове обладнання
. Суспільне Суми

Термостати та тест-системи – це благодійна допомога, яку отримала лабораторія Тростянської міськлікарні. Як використовуватимуть нове обладнання — розповіли Суспільному.

"Ми отримали допомогу від спонсорів у вигляді нового сучасного експрес-аналізатора для кількісного визначення дуже важливих маркерів. Також на ньому можна проводити кількісне визначення онкомаркерів, гормонів", — розповідає Віта Голубнича, завідувачка клінічно-діагностичної лабораторії Тростянецької міської лікарні.

За словами Анатолія Плахтирі, гендиректора Тростянецької міської лікарні, медзакладу допомагають обладнанням, транспортом та медикаментами:

"Особливо Польський фонд міжнародний, який подарував нам автомобіль, повністю укомплектований обладнанням. А нещодавно ми були у Львові, отримували УЗД-апарат портативний, монітор пацієнта. Це майже 1,5 мільйона гривень. Крім того, нас не забувають земляки – праправнуки цукрозаводчика, який тут працював у нас. Нещодавно ми отримали у нашу лабораторію сучасне медичне обладнання – аналізатор біохімічний та термостати для проведення аналізів".

Анатолій Плахтиря говорить, щороку в медичному закладі лікують близько 85 тисяч людей. Майже 5 тисяч пацієнтів потребують стаціонарного лікування.

"Все зараз у нас працює. Відновили медогляд. Досить швидко відновлюється лікарня. На місці намагаються швидко нас обслуговувати, щоб не було черги", — каже Юлія Шимко, мешканка Тростянця, яка прийшла на медогляд.

Що відомо

  • В Охтирці отримали технічне обладнання та кондиціонування для утеплення приміщень в акушерсько-гінекологічному відділенні Охтирської лікарні. Загалом придбано 22 одиниці такого обладнання. Це благодійна ініціатива "Ліга тепла".

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок