Українка Каміла Конотоп з континентальним рекордом стала абсолютною чемпіонкою Європи U23 з важкої атлетики

Українка Каміла Конотоп з континентальним рекордом стала абсолютною чемпіонкою Європи U23 з важкої атлетики

Українка Каміла Конотоп з континентальним рекордом стала абсолютною чемпіонкою Європи U23 з важкої атлетики
. Viktor Slobodianiuk

Друга медалістка з України на турнірі в албанському Дурресі.

Українка Каміла Конотоп стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики серед спортсменів молодше 23 років.

21-річна харків'янка підходила до молодіжних змагань у статусі абсолютної чемпіонки дорослового Євро-2021. Минулого року на змаганнях у Москві Конотоп перемогла у ваговій категорії до 55 кг, а вже у 2022-му здобула "срібло" континентальної першості в Тирані.

До турніру U23 в албанському Дурресі Конотоп підходила у ваговій категорії до 59 кг. Учасниці розпочали змагання з ривку, де Конотоп єдиною із семи спортсменок подужала понад 100 кг. У першій спробі її показник склав 96 кг, у другій - 100 кг, а в третій - 104 кг. Найближча суперниця Конотоп у ривку - італійка Лукреція Маґістріс - дотягнула до 99 кг.

Показник у 104 кг став рекордом Європи для вагової категорії до 59 кг серед жінок. Попередній рекорд - 103 кг - було встановлено дворазовою чемпіонкою Європи, латвійкою Ребекою Кохою у листопаді 2018 року.

Згодом Конотоп тріумфувала і в поштовху, де в другій спробі подужала 116 кг. З третьої спроби Камілі не вдалося взяти 121 кг. А її найкращий результат намагалася у своїх двох заключних спробах перевершити Маґістріс, але двічі не подужала 117 кг.

Статус абсолютної чемпіонки Конотоп затвердила за сумою обох дисциплін. Її показник у двоборстві склав 220 кг - на 9 кг більше за результат найближчої переслідувачки, срібної медалістки Маґістріс.

Конотоп стала другою медалісткою змагань у Дурресі з України. Раніше "бронзу" в ривку юніорської вагової категорії здобула 19-річна Світлана Самуляк.

Хто така Каміла Конотоп

  • Каміла Конотоп – 21-річна українська важкоатлетка, яка представляє Харківську область.
  • Абсолютна чемпіонка Європи 2021 року. Чемпіонка світу-2021 серед юніорок.
  • У 2021 році дебютувала на Олімпійських іграх у Токіо, де посіла підсумкове п'яте місце.
На початок