Дениса Чаленка не збивав потяг. З'явилися нові деталі смерті підлітка з Прилук

Дениса Чаленка не збивав потяг. З'явилися нові деталі смерті підлітка з Прилук

Дениса Чаленка не збивав потяг. З'явилися нові деталі смерті підлітка з Прилук
.

Судмедекспертиза спростувала версію про смерть 14-річного Дениса Чаленка внаслідок потрапляння під потяг, на його тілі, також, не виявлено травм від ударів.

Таку інформацію під час брифінгу озвучив головний слідчий Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

"Судмедексперт встановив, що смерть дитини настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток черепа, обличчя та ушкодження головного мозку. Що ключове: на тілі загиблого немає ушкоджень, які нанесли руками чи ногами, чи травм від ударів сторонніми предметами. Також немає ушкоджень, які могли б виникнути при вертикальному притисканні потяга. Відтак версія, що підлітка збив поїзд, повністю спростована", - сказав Максим Цуцкірідзе.

Відповідно до висновку судового експерта, при розтині печінки та нирок загиблого виявили 0,74 проміле алкоголю, а у крові померлого – кофеїн. Під час допиту експерта буде з’ясовано, яким чином ця речовина потрапила в організм: внаслідок споживання кави чи енергетичних напоїв.

Крім того, одна із судових експертиз спростовує інформацію, що під нігтями хлопчика знайдено епітелій та ДНК іншої особи.

За словами Максима Цуцкірідзе, додатково за час слідства проведено 7 відтворень на місці виявлення тіла загиблого, а також допитано майже 460 людей.

"Також у провадженні заплановане проведення ще декількох експертиз, зокрема комплексної та комісійної судово-медичної, медико-криміналістичної та медико-психолого-психіатричної експертиз. Також ми чекаємо від родичів загиблого домашній комп’ютер хлопчика – ця техніка нам потрібна для проведення відповідних слідчих дій", – сказав Максим Цуцкірідзе.

Як відомо,

  • У вівторок, 29 жовтня 2019 року, 9-класник Денис повернувся додому зі школи й попросився в мами піти на тренування. За дві години, коли мати зателефонувала сину, зв’язку з ним уже не було. Пізніше Дениса знайшли мертвим на залізничній колії.
  • Попри запевнення, що вбивство є однією з робочих версій, за якими ведеться розслідування обставин смерті, офіційна кваліфікація справи – загибель на залізниці.
  • Ані батьки, ані активісти з Прилук не вірять в офіційну версію слідства, через що відбувалися протести під місцевим відділком. Перші з них – із силовим протистоянням та спаленням шин.
На початок