Сумських добровольців посвятили в козаки

Сумських добровольців посвятили в козаки

Сумських добровольців посвятили в козаки
. Суспільне Суми

У Сумах добровольців прийняли у козаки. Загалом більше ніж 80 бійців висловили бажання стати козаками. Як це відбувалося і з якою мотивацією воїни прийняли таке рішення, — у матеріалі Суспільного.

Частина присяги, яку сумські добровольці прийняли, аби стати справжніми козаками, звучить так: "Клянемось, що готові віддати життя, захищаючи споконвічну свободу народу нашого рідного, дідівські порядки та звичаї, самостійну Україну".

"Сумщина – козацький край, і тому я дуже радію, що сьогодні стільки хлопців вступає в ці ряди славетних наших пращурів, нашого краю. Достатньо згадати Конотопську битву 1659 року, коли наші козаки на чолі з гетьманом Іваном Виговським вщент розбили армію росіян, достатньо згадати наше місто, яке заснували козаки", — говорить крайовий отаман Сумського обласного товариства українського козацтва Віктор Азаренков.

Сумських добровольців посвятили в козаки
Суспільне Суми

Кожен із 80 бійців рішення чи ставати у ряди козаків приймав добровільно. Усі разом воїни помолилися та, за козацьким звичаєм, кожен мав поцілувати прапор, меч та хрест.

"Мабуть, з дитинства ще було, коли всі дивились мультфільми про козаків, а потім підріс — і така в нас в країні ситуація. Щоб стати стіною на захист своєї Батьківщини в рядах козацтва, армії, — мені давно цього хотілось", — говорить боєць добровольчого формування Сергій.

Доброволець Ігор говорить: пишається тим, що українець. "Я розумію наскільки потрібно на цей час. Це — духовний мій стан", — каже він.

"Це велике свято Богородиці і козацтва, і вільних людей, які хочуть здобути волю, славу і перемогу. Добровільно, 24 числа я встав, взяв зброю до рук і пішов захищати наше місто і свою сім’ю. І також добровільно, я думаю, буду далі захищати свою сім’ю і своє місто", — говорить боєць добровольчого формування Валерій.

Окрім посвяти бійців добровольчих формувань у козаки, воїнів до Дня захисників та захисниць відзначили грамотами чи пам’ятними монетами – "коїнами". А кожен підрозділ отримав автомобіль для виконання бойових завдань.

"Свята стали ще ближчими, на нашу країну напав ворог і ми зобов’язані обороняти нашу країну. Тобто, ці свята для нас — святі", — каже боєць добровольчого формування Дмитро.

Сумських добровольців посвятили в козаки
Суспільне Суми

"У мене таке бажання — захищати свою землю, своїх рідних", — зазначає доброволець Станіслав.

"Те, що місті Суми — тихо, люди можуть з дітьми грати, це все завдяки людям, які зробили п’ять форпостів до міста і ворог не може сюди зайти", — каже боєць добровольчого формування Ігор.

Читайте також

  • Курсанти Сумської філії Харківського Національного університету внутрішніх справ склали присягу.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок