Україна отримає більше САУ PzH 2000 та РСЗВ MARS II — Міноборони Німеччини

Україна отримає більше САУ PzH 2000 та РСЗВ MARS II — Міноборони Німеччини

Україна отримає більше САУ PzH 2000 та РСЗВ MARS II — Міноборони Німеччини
. Зустрічі у форматі "Рамштайн" у Німеччині, 12 жовтня. Фото: Міноборони Німеччини

Міністерство оборони Німеччини надасть Україні додаткову зброю. Йдеться про самохідні артилерійські установки PzH 2000 та реактивні системи залпового вогню MARS II.

Про це повідомили у Міноборони Німеччини.

Про поставки домовились під час зустрічі у форматі "Рамштайн-6" у Брюсселі, 12 жовтня.

"Зустріч у форматі "Рамштайн" відбувається в особливий час: російські ракетні удари та часткова мобілізація в РФ, фіктивні референдуми, український контрнаступ. Ми координуємо нашу постійну підтримку. У найближчі кілька тижнів Україні буде передано більше PzH 2000 та MARS II", — йдеться у повідомленні.

У Міноборони ФРН не повідомили про кількість зброї та терміни поставок.

Водночас міністерка оборони Крістін Ламбрехт нагадала, що 11 жовтня в Україну з Німеччини доставили сучасну систему ППО IRIS-T

"Ультрасучасний IRIS-T був доставлений з Німеччини в Україну! Дуже важлива підтримка Україні в її боротьбі проти ракетних обстрілів, проти терору", — заявила Ламбрехт.

Міністр оборони України Олексій Резніков опівночі 12 жовтня повідомив, що системи IRIS-T прибули в Україну. Україна отримала оборонну систему, якої поки немає у самої німецької армії. Ще три системи Iris-T Україна отримає наступного року.

Що відомо

  • Німецький бундесвер 11 травня розпочав навчання українських військовослужбовців керуванню самохідними артилерійськими установками Panzerhaubitze 2000.
  • В липні уряд ФРН оприлюднив список летальної та нелетальної допомоги Україні. У ньому, зокрема, озброєння, боєприпаси, техніка, пальне, медичні засоби, обмундирування, намети й лікарняні ліжка.
  • 19 серпня стало відомо, що федеральний уряд Німеччини передав Україні три зенітні самохідні установки Gepard та 11 гусеничних бронетранспортерів М113. Додатково ЗСУ отримали тисячу сухпайків.
  • 22 серпня Міністерство оборони Німеччини відповіло на заклики Бундестагу надати Україні більше зброї, зазначивши, що це неможливо, адже президент РФ Путін може скористатися ослабленням Північноатлантичного альянсу (НАТО).
  • Міністерка закордонних справ Німеччина Анналена Бербок заявила, що в разі необхідності Німеччина готова підтримувати Україну в її боротьбі проти російського вторгнення "доти, доки це необхідно".

Війна. Усі останні новини

Читайте також

"Нова ера протиповітряної оборони". Україна отримала німецькі системи ППО IRIS-T

IRIS-T для ЗСУ. Що відомо про німецький комплекс ППО

Німеччина передасть Україні 4 самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000

Німеччина дає Україні новітню зброю, якої поки не має навіть Бундестаг — Шольц

На початок