Прохолодно, але без опадів — синоптик розповів про погоду на Черкащині

Прохолодно, але без опадів — синоптик розповів про погоду на Черкащині

Прохолодно, але без опадів — синоптик розповів про погоду на Черкащині
. Pexels / Flora Westbrook

До 15 жовтня на Черкащині збережеться прохолодна без істотних опадів погода. Про це Суспільному розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За словами синоптика, наразі Черкащиною рухаються антициклони.

"Вони швидко рухаються на схід. І тут спрацьовує циркуляційний фактор, відповідно, змінюється і тип погоди. Наразі домінують вітри північної складової, тобто надходитиме більш прохолодне повітря", — розповів він.

У ранкові години відбувається нічне вихолоджування і стовпчики термометрів опускаються до позначок 1-2° тепла, а вдень не вище 15°, додав Віталій Постригань.

"Проте наразі над Середньою Волгою активізується циклон, який час від часу втручатиметься в погоду нашого регіону. Він заблокує переміщення антициклонів на схід та спрямує їх на північ, тим самим підтримає подальше надходження більш прохолодного повітря. Також збільшиться хмарність, пройдуть невеликі опади та посилення вітру", — пояснив він.

За попередніми розрахунками, до 15 жовтня без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 10-15º.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок