Ділянку дороги від Бурштина до Івано-Франківська перекриватимуть під час повітряної тривоги — Рада оборони

Ділянку дороги від Бурштина до Івано-Франківська перекриватимуть під час повітряної тривоги — Рада оборони

Важливо
Ділянку дороги від Бурштина до Івано-Франківська перекриватимуть під час повітряної тривоги — Рада оборони
. Фото: Укрінформ

Ділянку дороги від Бурштина до Івано-Франківська та перед поворотом у село Демешківці під час повітряної тривоги перекриватимуть, щоб убезпечити цивільних від можливого ракетного удару РФ.

Таке рішення ухвалили на засіданні Ради оборони області 11 жовтня, повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук у своєму Telegram-каналі.

"Враховуючи нанесення ворогом ракетних ударів по Бурштинській ТЕС, ухвалили рішення на час повітряної тривоги перекривати рух на ділянці дороги від міста Бурштин до Івано-Франківська та перед поворотом в село Демешківці в напрямку Львова. Це рішення ухвалили з метою мінімізації можливих наслідків ракетних ударів, зокрема й серед цивільного населення. Прошу поставитися з розумінням", — сказала Світлана Онищук.

З її слів, об'їхати перекритий відтинок автошляху можна буде через навколишні села.

Що відомо

Вранці 10 жовтня військові РФ обстріляли об'єкт енергетичної інфраструктури поблизу Бурштина, що на Івано-Франківщині. Про це Суспільному стало відомо з власних джерел. Удар по енергооб'єкту підтвердив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

"Офіційно: зафіксували удари по об'єктах критичної інфраструктури в області", — написала у Telegram-каналі голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Голова Бурштинської територіальної громади Василь Андрієшин у коментарі Суспільному повідомив, що на об'єкті, який обстріляли війська РФ, є руйнування, однак головні приміщення підприємства не пошкоджені, працює один блок. Через це впав тиск у подачі гарячої води й теплопостачання у Бурштині. Електропостачання працює.

На території Бурштинської ТЕС зафіксували влучання чотирьох ракет. Вони поцілили у відкритий розподільчий пристрій теплоелектростанції.

Приблизно о 16:00 прикарпатські рятувальники ліквідували пожежу на Бурштинській ТЕС.

11 жовтня Івано-Франківська обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом обстрілу Росією Бурштинської ТЕС

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок