Що робити при виявленні вибухонебезпечних предметів. Відповідає поліція

Що робити при виявленні вибухонебезпечних предметів. Відповідає поліція

Що робити при виявленні вибухонебезпечних предметів. Відповідає поліція
. Фото: Поліція Києва

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, обстрілів всієї території нашої держави з різного типу озброєння на землі або в ній лишаються залишки боєприпасів або навіть нерозірваних снарядів. Також небезпечні предмети можуть бути замасковані і виглядати як побутові речі, залишені без нагляду. Правоохоронці закликають громадян бути уважними і обережними.

У поліції нагадують, що боєприпаси, гранати та міни можуть виглядати як вибуховий пристрій, а можуть бути замасковані під звичайні побутові речі – сумку, іграшку чи телефон. Тому потрібно бути обережними та не наражати себе на небезпеку.

"Під вибухонебезпечними предметами слід розуміти будь-які пристрої, засоби, підозрілі предмети, що здатні за певних умов вибухати. Натрапити на небезпечну знахідку сьогодні можна практично скрізь: на приватних земельних ділянках, у полях, лісосмугах, парках, річках, ставках і навіть просто на вулицях",— йдеться у повідомленні.

При виявленні підозрілого предмету категорично забороняється:

  • торкатися і пересувати його
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати
  • користуватися поряд із ним засобами радіозв’язку, мобільними телефонами, адже вони можуть спровокувати вибух
  • здійснювати на пристрій звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

У разі знаходження вибухонебезпечного предмета негайно повідомляти за номером 101 або 102.

Що відомо

  • У Київській області під час повітряної тривоги зранку у вівторок, 11 жовтня, силам протиповітряної оборони вдалося збити 2 ракети, випущені по регіону російськими військами.
  • Вранці 10 жовтня російські війська завдали масованих ракетних ударів по об’єктах на території України. Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО.
  • У центрі Києва, під час ліквідації наслідків ранкового ракетного удару з боку Росії, комунальники виявили великий шматок російської ракети.

Читайте також

На Київщині чоловіки перевозили боєприпаси під час комендантської години

У центрі столиці знайшли гранату. Киян закликають бути обережними

Знайшов на смітнику й приніс додому: у Вінниці пенсіонер травмувався під час вибуху запалу гранати

На Сумщині до 4 років засудили чоловіка, який зберігав вдома гранати

На початок