У Німеччині закликають готуватись до нової хвилі біженців з України

У Німеччині закликають готуватись до нової хвилі біженців з України

У Німеччині закликають готуватись до нової хвилі біженців з України
. Ілюстративне фото: Getty Images

В уряді Німеччини вважають, що потік біженців з України може зрости на тлі наближення зими, через що цьогорічні показники міграції перевищать статистику 2015 року.

Як повідомляє Welt, про це заявила уповноважена уряду Німеччини з питань міграції Рім Алабалі-Радован у коментарі Redaktionsnetzwerk Deutschland.

За словами посадовиці, нині до Німеччини в’їздять близько 150 українців на день, однак це число може зрости через "сувору воєнну зиму. Чиновниця зазначила, що зміни кількості біженців насамперед вплинуть на безпосередніх сусідів Німеччини — Польщу, а також Чехію.

"Тому ми повинні підтримувати тісні контакти із сусідніми країнами й бути готовими продовжувати приймати людей, які тікають від війни та великих труднощів з України", — наголосила вона.

Перед самітом з питань біженців 11 жовтня посадовиця назвала прийом і розміщення біженців "великими спільними зусиллями федеральної, державної та місцевої влади".

При цьому Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) прогнозує, що загалом масштаб імміграції до Німеччини у 2022 році може перевищити показники 2015 року, коли Європа зіткнулася з міграційною кризою, пов’язаною з війною в Сирії, повідомляє Deutsche Welle. Тоді до ЄС в’їхали понад 2 мільйони біженців.

Цьогоріч лише у період з лютого по серпень у Німеччині зареєстрували 1,8 мільйона прибулих у Німеччину. 952 тисячі з них становили українці.

Що відомо

  • У вересні чисельність населення Німеччини досягла історичного максимуму через зростання потоку біженців.
  • Майже п'ять з восьми мільйонів українців, що виїхали до країн Європейського Союзу від початку повномасштабного вторгнення, уже встигли повернутись в Україну. Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, 15 вересня.
  • Уряд Франції надаватиме фінансову допомогу у розмірі 150 євро на місяць французьким родинам, які розміщуватимуть у себе біженців з України.

Читайте також

17% біженців вже не планують повертатись в Україну з Польщі — дослідження

Щоб українці повертались з-за кордону, їм необхідно гарантувати безпеку в Україні — Зеленський

У Німеччині невідомі підпалили дитсадок і будинок біженців з України

На початок