Акція протесту проти відкриття ринку землі відбулась на Сумщині

Акція протесту проти відкриття ринку землі відбулась на Сумщині

Акція протесту проти відкриття ринку землі відбулась на Сумщині
.

Акція протесту проти відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення відбулася 4 грудня на Сумщині. Її учасники перекрили дорогу поблизу села Симонівка, Сумського району.

Акція протесту проти відкриття ринку землі відбувається на Сумщині
Акція протесту проти відкриття ринку землі відбувається на Сумщині.
Source: Оригінальне

Учасники акції перекрили дорогу київського напрямку о 14.30. Люди ходили пішохідним переходом годину.

"Після прийняття законопроєкту 2178/10 ми себе, як фермери не бачимо в агробізнесі, тому що 210 тисяч гектарів – це однозначно не під фермера цей законопроєкт, максимум – 200. Тому, що це для села – це, як мінімум - одне, а, може, і п’ять робочих місць, а для держави – це рівно стільки ж платників податків. Друга ціль - те, що для когось ринок землі – чергове збагачення, для нас, для наших сімей – це спосіб існування", – каже учасник акції Володимир Стрикиця.

"Нехай вона буде в державній власності, земля. Держава отримує за це орендну плату. Скупили землю великі холдинги, а потім який буде вплив нашої держави? Якщо хтось захоче перепродати?", – каже учасник акції Сергій Івченко.

За час акції сформувалася черга з машин. Їх назбиралося понад півсотні з обох сторін дороги.

"Я ж по роботі їду. У мене є графік, доставка товару. З іншого боку, людей зрозуміти можна", – каже водій вантажівки Олександр Буравков.

"Якщо є земля, хтось хоче продати, то хай продає. Він має право. То - його земля. Мої штани, мій капелюх, моя сумка", – каже пасажир маршрутки Олексій.

За словами речниці Нацполіції Сумщини. конфліктів та заворушень не було.

Як відомо:

  • 4 грудня у Києві відбуваються парламентські слухання на тему земельної реформи.
  • Це друга акція протесту на Сумщині. 11 листопада люди вийшли на дороги, щоб депутати не вносили до порядку денного - проєкт закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Того дня дороги перекривали в трьох місцях.
  • Президент Володимир Зеленський сказав, що до чинного законопроєкту будуть внесені правки, згідно з якими право продавати та право купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Іноземні компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські землі, ділянки тільки у випадку, якщо на це буде дана згода народу України на всеукраїнському референдумі.
На початок