Скасування планових госпіталізацій, вуличне освітлення, сигнали тривоги. Що змінюється у Рівному

Скасування планових госпіталізацій, вуличне освітлення, сигнали тривоги. Що змінюється у Рівному

Важливо
Скасування планових госпіталізацій, вуличне освітлення, сигнали тривоги. Що змінюється у Рівному
Фото: Суспільне Рівне.

У Рівному щонайменше на кілька діб скасували планові госпіталізації, вулиці міста освітлюватимуть наполовину потужності, а у разі знеструмлення про повітряну тривогу сповіщатимуть спецавто через гучномовці. Про це розповів мер Олександр Третяк у вечірньому відеозверненні 10 жовтня.

Найближчі два дні заклади охорони здоров’я Рівного не прийматимуть планових госпіталізацій.

“Тому велике прохання: якщо у вас була така планова госпіталізація — утримайтесь від візиту до лікарні. Лікарі мають бути сфокусовані на більш важливіших питаннях і у фокусі тримати готовність до розвитку будь-яких подій”, — каже Третяк.

Комунальникам влада доручила сформувати аварійні бригади, аби чергування було цілодобовим. Вуличне освітлення найближчими днями також переходить на так званий черговий режим.

“Це означає зменшення вуличного освітлення на 50%. Майте на увазі намагайтесь додому повертатись раніше в темну пору доби”, — додав мер.

За словами Третяка, якщо місто знеструмлять і не буде технічної можливості подати сигнал про повітряну тривогу — сповіщатимуть про це чергові автомобілі патрульних та рятувальників, використовуючи гучномовці.

Він також уточнив, що через можливе знеструмлення можуть виникнути також проблеми з інтернетом. Мер додав, що ранкові перебої були пов’язані із серверами провайдерів, які знаходяться в Києві.

Також у Рівному до кінця тижня скасовують навчання у ліцеях і гімназіях. Дитсадки працюватимуть у режимі чергових груп. Щодо області, то усі навчальні заклади, включно із вишами, переходять на дистанційку, повідомив раніше начальник ОВА Віталій Коваль.

Читайте також

  • Ракети і дрон: начальник ОВА повідомив, що збили сили ППО на Рівненщині
  • Формат навчання змінюється: що відбувається у Рівному та області через масовані обстріли України
  • Бездомні у Рівному показали, як плетуть кікімори для ЗСУ

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок