Знову антисемітизм: Twitter заблокував акаунт Каньє Веста

Знову антисемітизм: Twitter заблокував акаунт Каньє Веста

Знову антисемітизм: Twitter заблокував акаунт Каньє Веста
. Associated Press

8 жовтня соцмережа спочатку видалила допис, розмістивши на сторінці Каньє Веста (відомого також як "Є") повідомлення "Цей твіт порушує правила Twitter", а потім взагалі заблокувала репера. Про це повідомляє BuzzFeed News.

Вест нічого не писав у цій соцмережі майже два роки й імовірно вирішив перервати своє мовчання після санкцій, які компанія Meta наклала на його сторінку в Instagram. Він написав:

"Я зараз трохи сонний, але коли я прокинуся, я перейду до смертельного режиму 3 проти єврейського народу. Найсмішніше те, що насправді я не можу бути антисемітом, бо темношкірі люди — євреї, а ви, хлопці, зі мною гралися і намагалися підбити будь-кого, хто проти ваших планів", — цитує BuzzFeed News видалений пост.

Скоріш за все під "режимом 3" Вест мав на увазі підвищену бойову готовність, адже збройні сили США мають відповідну шкалу, де 5 — звичайний режим, а 1 — максимальна готовність.

У Києві внаслідок бомбардувань пошкоджено університет Шевченка, філармонію і два музеї

Також репер опублікував скріншот повідомлення, яке він надіслав реперу Шону Комбсу. Там він звинувачує Комбса в тому, що той "контролюється тіньовими, впливовими євреями". Також до блокування акаунту в Twitter Вест встиг дорікнути Марку Цукербергу, написавши "Подивіться на цього Марка. Як ти вигнав мене з Instagram. Раніше ти був моїм н...м (темношкірим, — ред.)", — написав він.

Єврейські організації засудили репера за його останні пости та заяви.

Бабкін випустив пісню з росіянином Гребенщиковим: це проєкт на підтримку UNITED24

Раніше Каньє Вест з'явився у футболці з написом "Життя білих важливе" на показі колекції свого бренду. Відомо, що ця фраза поширювалася багато років групами білих расистів у відповідь на рух "Black Lives Matter".

Знову антисемітизм: Twitter заблокував акаунт Каньє Веста
Фото: @RealCandaceO/Twitter

Також тоді Вест зробив сторіз в Instagram, написавши, що "Усі знають, що Black Lives Matter — це шахрайство. Тепер це кінець. Ласкаво просимо".

Знову антисемітизм: Twitter заблокував акаунт Каньє Веста

Вест і раніше викликав гнів через свої коментарі про історію американського рабства. У 2018 році він сказав, що 400 років рабства в США "звучить як вибір", хоча пізніше він спробував відмовитися від коментаря.

В Австралії екоактивісти "приклеїли" себе до картини Пабло Пікассо

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок