Палій поліцейського авто прийшов у поліцію з адвокатом

Палій поліцейського авто прийшов у поліцію з адвокатом

Палій поліцейського авто прийшов у поліцію з адвокатом
.

На Рівненщині підозрюваний у підпалі поліцейського авто в Старому Селі на Рокитнівщині, якого кілька днів шукали, “здався” сам. Він прийшов до поліції з адвокатом, правоохоронці повідомили йому про підозру, а суд обрав запобіжний захід.

Він – під цілодобовим домашнім арештом без електронного браслета, хоча слідство клопотало про взяття під варту.

22 квітня разом із адвокатом причетний до вчиненого злочину місцевий житель, 30-річний житель Старого Села, прийшов до поліції. Як пояснив слідчому, він не мав умислу підпалювати службовий транспорт і вийшло все спонтанно, розповіла пресофіцерка Нацполіції області Марія Юстицька.

Чоловікові повідомили про підозру у замаху на умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу, вчинене шляхом підпалу. Санкція статті передбачає від 6 до 15 років позбавлення волі.

Суспільне звернулося за коментарем до адвоката підозрюваного Павла Шкоди. Він підтвердив пояснення його клієнта поліції про те, що той не мав умислу підпалювати службове авто і вийшло все спонтанно.

Ми у поліцію приїхали добровільно, без ніякого виклику і розшуку. Дали пояснення, дали показання. Він висловив свою позицію слідчому поліції. Поліція, звісно, не вважає, що воно було так, нехай розбираються. На те й є досудове розслідування. Вчора обрали йому домашній цілодобовий арешт до 22 червня. Чи ми будемо його оскаржувати – мій клієнт ще не прийняв рішення, – прокоментував Павло Шкода.

Поліцейські шукають ще трьох учасників Великоднього інциденту в Старому Селі.

Нагадаємо, у поліції після інциденту, що стався на третій день Великодня, розповіли, що після відмови місцевому чоловікові посвяткувати разом, той почав лаятися та погрожувати фізичною розправою поліцейським. Водночас у телефонній розмові він повідомив своїм знайомим, що його буцімто затримали та "в'яжуть".

Через декілька хвилин до поліцейської станції приїхало іще троє осіб на автомобілі. Вони почали штовхати двох працівників поліції, які несли там службу, зривати з них захисні маски та намагалися затіяти бійку. В цей час місцевий житель, який першопочатково спровокував інцидент, облив спочатку бензином із пластикової пляшки службовий автомобіль, а потім — меблі у приміщенні поліцейської станції, куди він встиг забігти.

Під час інциденту один із поліцейський отримав опіки шкіри на нозі. Вогонь встиг пошкодити дах службового авто і частково капот.

Авторка: Ольга Татаренко

На початок