COVID-19 у Бердичівську лікарню принесли через побутові контакти

COVID-19 у Бердичівську лікарню принесли через побутові контакти

COVID-19 у Бердичівську лікарню принесли через побутові контакти
. користувач інтернету

Причиною спалаху коронавірусної інфекції серед медичного персоналу Бердичівської міської лікарні, найімовірніше, став побутовий контакт однієї із працівниці із хворою на коронавірус особою.

Про це під час брифінгу 24-квітня у Житомирі розповів керівник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

За його словами, це - висновок обласної комісії охорони здоров’я, яка 23-го квітня працювала у цьому медичному закладі.

"Причиною зараження на COVID-19 медичного персоналу у цій лікарні стали безпечність і необережність, адже інфікування відбулося у медичної працівниці, яка контактувала із приїжджим з-за кордону, а потім, працюючи разом зі своїми колегами, на жаль, не знала, що вона є хворою і поширювала інфекцію у колективі", - сказав Микола Суслик.

Він також розповів, що коронавірус у цій лікарні поширився із очного відділення, де на лікуванні перебували пацієнти, хворі на пневмонію. І в той момент, коли відбулося зараження, ще не перевіряли у тестовому режимі на COVID-19 таких пацієнтів.

За словами Миколи Суслика, стан усіх медичних працівників лікарні, у яких лабораторно підтвердили коронавірус, задовільний.

Загалом на сьогодні на коронавірус в області захворіли 57 медичних працівників. З них двоє – за останню добу. Троє лікуються стаціонарно. Решта – амбулаторно і перебувають на ізоляції.

Нагадаємо:

- у Бердичеві на COVID-19 захворіла 40-річна медсестра;

- у Бердичеві на коронавірус захворіли 9 медичних працівників.

На початок