У громадському транспорті заборонили вмикати музику: як у Рівному реагують пасажири й водії

У громадському транспорті заборонили вмикати музику: як у Рівному реагують пасажири й водії

У громадському транспорті заборонили вмикати музику: як у Рівному реагують пасажири й водії
. Фото: архів Суспільне Рівне

З 7 жовтня в Україні набув чинності закон, який забороняє вмикати музику в громадському транспорті. Також у перелік заборон потрапили й відтворення в салоні фільмів та інших звукових сигналів, окрім інформації про поїздку. Суспільне вирішило з'ясувати, як на такі нововведення реагують пасажири та водії у Рівному.

Пасажири, яких журналісти опитали, ставляться до нововведення по-різному.

"Для мене музика — це щось, що я відчуваю зараз, тобто мій настрій, моє сприйняття і коли вона не збігається з тим, що я відчуваю, то я не дуже хочу знаходитися у цьому просторі. Смак — це дуже суб'єктивно і ви завжди маєте можливість послухати музику в навушниках. Я за тишу, я за вибір", — прокоментувала пасажирка Кіра.

Натомість пан Віктор не схвалює таке рішення влади.

"Хай би була та музика, хай би було добро. Хай би, принаймні, ще був Modern Talking, хай би була наша українська музика: "Чорнобривців насіяла мати", "А льон цвіте синьо-синьо", гімн України. Як українець, як патріот, я щиро хотів би, щоб та музика перемоги, музика доброти, любові була в кожній маршрутці, в кожному таксі", — наголосив чоловік.

Вмикати музику у салоні автобуса водію Сергію не дозволяє фірма-перевізник. Втім, каже, якби заборони не було, залюбки б її вмикав.

"На мою думку, тихенько можна слухати. Ну не шансон, правда, а щось таке патріотичне, українське. Мені вночі краще, щоб грало, щоб музика грала вночі, бо вночі тяжко їхати без музики", — додає пан Сергій.

Інший водій пан Ігор не розуміє цього закону і вважає, що заборонити потрібно було насамперед російську музику.

"Я не ставлю ніяких записів, навіть зараз у мене грає радіо — загальнодоступний український контент. Я не розумію, чого його забороняти зараз? Люди слухають і якусь інформацію чують. Можна було заборонити російський контент просто, як на мене, український залишити", — розповідає він.

У міському управлінні транспорту поки не знають, як саме реагувати на можливі порушення нового закону. Його керівник Василь Сливка чекає від Кабінету Міністрів додаткових роз'яснень.

"З усіма перевізниками проведена робота, їм доведено, що є такий Закон, ознайомлені вони і мають виконувать", — додав посадовець.

Читайте також

  • На Рівненщині діти за місяць виготовили близько 800 окопних свічок на передову
  • В укритті Рівненської обласної лікарні провели благодійний квартирник
  • 16 протестували і буде ще сім: у Рівному визначили перевізників на великогабаритні автобуси

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок