Присвячені війні: добірка пісень виконавців з Чернігівщини від Суспільного

Присвячені війні: добірка пісень виконавців з Чернігівщини від Суспільного

Присвячені війні: добірка пісень виконавців з Чернігівщини від Суспільного
. ФОТО: особисті архіви

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну чернігівські музиканти створювали нові композиції, переживаючи різні емоції. Суспільне Чернігів створили добірку пісень, які народилися за ці пів року.

Дмитро Селянський – "Війна"

Виконавець пісні під час вторгнення росіян пішов служити в тероборону, щоб захистити рідну землю. Своєю композицією він доносить людям ідею подивитися на війну з іншого боку. Автор бачить у війні шанс на повне "обнулення" і перезапуск країни. Шанс змінити ставлення до життя, своєї Батьківщини, ментальності та культури.

Coalla – "Поверніть"

Пісня, в яку учасники гурту вклали всі свої переживання після блокади Чернігова. Вони влаштовують благодійні концерти та своєю творчістю збирають кошти на допомогу ЗСУ.

Nata Kalina – "Ясно все" (Feat.Artur Atroschenko)

Наталія пережила бомбардування рідного міста. Відштовхуючись від власних почуттів, написала пісню "Ясно все". Локаціями для зйомки кліпу стали зруйновані будинки в Чернігові та село Ягідне.

KGIK – "Спокій"

Костянтин Грищенко залишився в Чернігові під час вторгнення. Своєю піснею хлопець хотів підтримати людей. В інтерв’ю Українське Радіо "Чернігівська хвиля" виконавець зазначає: "Ця війна настільки втомила серце, що люди просто шукають спокій". Кліп знімався на вулицях нічного міста.

Не Ждали – "Надія живе поміж нами"

Поп-рок гурт з Прилук. Вони грають пісні про життя та любов. Останні з них: "А в Україну йде весна", "Волонтер", "Мої Пацани", а також "Надія живе поміж нами". В кліпі показують звичайну сім'ю, яка в один момент зіштовхнулася з війною. Але вірить, що "надія живе поміж нами".

Саша Чемеров – "Полями"

Саша Чемеров – відомий музикант з Чернігова. Був засновником гурту "Димна Суміш". Наразі виконує пісні сольно. Одна з останніх композицій – пісня "Полями".

"Це сповідь людини, що прокинулася від довгого жахливого сну. Це сповідь країни, яка усвідомила себе та стала на шлях любові. "Полями" – це результат аналізу культурного коду України, переданий крізь досвід та відчуття артиста. Відсутність любові, віри та надії закреслює всі шанси на існування здорового суспільства. Дякувати Богу, в нас ці шанси є, і разом ми досягнемо мети", – зазначає виконавець дописом під піснею на YouTube.

Анна Кіндзерська – "Але ми не здамося"

Анна родом із Ніжина. Новою піснею дівчина хотіла вшанувати тих, хто кожен день захищає людей, перебуваючи на війні. Свій кліп Анна створила з фрагментів чотирьох українських кінострічок про українсько-російську війну, що почалась ще у 2014 році. А саме: "Позивний "Бандерас", "Кіборги", "Іловайськ 2014. Батальйон Донбас", "Наші Котики".

Troy Targets — "Тінь мрії"

Роман Ткачов без музичної освіти сам навчився створювати повноцінні треки. На період вторгнення російських військ знаходився в Маріуполі, але потім йому вдалося переїхати на західну Україну. Там хлопець створив багато композицій та розповсюджував їх через соціальні мережі. Як зазначає автор в ефірі Українське Радіо «Чернігівська хвиля» пісня "Тінь мрії" про ліричного героя який втік та залишив свою кохану під обстрілами. Він зазначає, що це дуже емоційна робота.

Світлана Вертебна – "Батьківщина"

Солістка Театру пісні "Забава" з Чернігова присвячує композицію людям з міст та сіл України, хлопцям і дівчатам ЗСУ, що боронять землю від ворога, та всім українцям, які зараз вимушено перебувають за кордоном.

Вадим Солов'ян – "162-й батальйон"

Слова до пісні написала матір командира 162 окремого батальйону територіальної оборони. Невдовзі вона стала гімном підрозділу. Виконавець і автор музики Вадим Солов’ян хотів донести цією піснею про людей, які перебувають в команді, як вони туди потрапили та яку роль виконують.

BENTEGA – "Закрийте небо"

Твір був написаний ще до повномасштабного вторгнення. Кліп гурт Bentega присвячує Чернігову: зруйнованому, але непохитному, пораненому, але живому.

Чернігівський обласний філармонійний центр – "Сни сонця війни"

Пісню створили до Дня Незалежності в Чернігівському обласному філармонійному центрі. Прем’єра відбулася в порожній залі філармонійного центру. Ця пісня – віра в Бога і перемогу.

Читайте також:

Книга, що допомагала пережити тваринний страх, а тепер підтримує ЗСУ: чернігівка про свій "Щоденник"

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок