10 тисяч респіраторів та 6 тисяч костюмів - таку допомогу мають отримати медики Херсонщини

10 тисяч респіраторів та 6 тисяч костюмів - таку допомогу мають отримати медики Херсонщини

10 тисяч респіраторів та 6 тисяч костюмів - таку допомогу мають отримати медики Херсонщини
. Суспільне Херсон

23 квітня під час брифінгу керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови ОДА Вадим Чабан сказав, що днями медики Херсонської області отримають чергову партію засобів індивідуального захисту:

"Щойно за підсумками наради з офісом Президента стало відомо, що прибув новий транспортний літак і наша область отримає додатково близько 10 тисяч респіраторів та 6 тисяч захисних костюмів для медичних працівників".

Вадим Чабан сказав, що станом на 23 квітня в області лабораторно підтверджено 77 випадків захворювання на COVID-19, з них один летальний і 10 людей одужало. Найбільша кількість інфікованих, 45 осіб, в Олешківському районі:

"Місто Олешки- 29 випадків, Ліві Солонці -12, Підлісне, Кринки і Тарасівка - по 1, в Голопристанському районі - 9, у Новій Каховці - 7, Гола Пристань та Гладківка по одному. Десятеро людей у Херсоні, 3 - у Генічеську, 7 - в районі м. Нова Каховка, в Дніпрянах 5. По 1 в Чаплинці, Чоронобаївці, Хрещенівці Нововоронцовського району.

За останню добу 5 нових випадків, 3 людини з Олешківського району. Це чоловіки 32 і 42 років і дитина 8 років. Стан їх задовільний, вони перебувають на самоізоляції. І 2 людини з діагнозом пневмонія: жінка 66 років, перебуває в обласній інфекційній лікарні, стан середньої тяжкості, і дитина 11 років, стан середньої тяжкості. Підключення до апарату ШВЛ не потребує".

Також Вадим Чабан додав, що оскільки Уряд продовжив дію карантину до 11 травня, усі карантинні заходи і введені обмеження на поминальні дні лишаються в силі наступні два тижні:

"Попередньо комісія ТЕБ та НС передбачала заборону відвідання кладовищ з 20 квітня по 3 травня. Але за вимогою Кабінету Міністрів ми продовжимо цю заборону до кінця карантину".

Щодо проходження обсервації тими, хто перетинає кордон, Вадим Чабан сказав, що станом на 23 квітня 42 людини покинули місця обсервації і поїхали до своїх домівок, незважаючи на постанову Кабінету Міністрів, і наражаючи на небезпеку свої родини та оточуючих:

"Комісією ТЕБ та НС прийнято рішення про те, що особам, які перетнули кордон і знаходяться на обсервації, через 4 дня після поселення будуть робити ПЛР-тести, щоб визначити подальшу доцільність їх знаходження в місцях обсервації. Оскільки перебування там і не дуже зручним є для людей, і дороговартісне для місцевих бюджетів".

На початок