Проспект, вулиці та провулки: в громаді на Черкащині перейменували понад пів сотні топонімів

Проспект, вулиці та провулки: в громаді на Черкащині перейменували понад пів сотні топонімів

Проспект, вулиці та провулки: в громаді на Черкащині перейменували понад пів сотні топонімів
. Суспільне Черкаси

У Ватутінській міській територіальній громаді перейменували 57 топонімів, серед яких вулиці, провулки та проспект. За таке рішення проголосували більшість місцевих депутатів на засіданні чергової сесії міської ради, яке відбулося 29 вересня. Про це повідомили в пресслужбі міської ради.

"Рішенням сесії в громаді перейменували 57 назв. Це проспект, вулиці та провулки. У місті Ватутіне – 34, у селах Скаливатка – вісім, Стецівка – п'ять, Чичиркозівка – два, Юрківка – вісім", – поінформували в пресслужбі.

Нині в громаді триває обговорення щодо перейменування трьох вулиць: Горького, Лермонтова, що у Ватутіному, та Безіменна, що в селі Юрківка. Термін цього обговорення завершиться 20 жовтня.

Як розповіли в пресслужбі, відповідно до українського законодавства, всі документи за старими адресами є чинними та не потребують зміни чи отримання нових. Перереєстрація місця проживання людини може відбутися лише під час зміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища, тобто коли в людини виникне потреба.

Що відомо

  • У Ватутіному збирають пропозиції нової назви міста. Як повідомила в коментарі Суспільному секретарка Ватутінської міської ради Алла Чорнобай, збір нових варіантів триватиме до 23 листопада. Потім відбудеться обговорення.
  • "Містом шахтарів" корінні жителі Ватутіного, що на Черкащині, називають його і нині. Знайдені пів століття тому селянами поклади вугілля дали початок населеному пункту.
  • Вперше масштабне перейменування на Черкащині відбулося 2016 року після прийняття Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок