Шмигаль закликав українців змістити споживання електроенергії на нічні години

Шмигаль закликав українців змістити споживання електроенергії на нічні години

Шмигаль закликав українців змістити споживання електроенергії на нічні години
. ФОТО: Уніан, ілюстративне

Про це прем'єр-міністр заявив на засіданні Кабінету міністрів 4 жовтня. Він також повідомив, що стан готовності житлових будинків і теплових мереж до опалювального сезону оцінюється майже у 90%.

Як розповів Денис Шмигаль, у регіонах України, де відсутні активні бойові дії, стан готовності до опалювального сезону наближається до показника 100%. Він додав, що уряд вів підготовку за трьома напрямками.

"Перший напрямок — це накопичення необхідних для проходження опалювального сезону ресурсів. Зараз у наших підземних газосховищах маємо майже 14 млрд кубів газу. Розраховуємо також на додаткові обсяги імпортного газу від наших партнерів. Про це говорили зі США, Великою Британією, Норвегією. Стосовно вугілля. Накопичили близько 2 млн тонн. До старту опалювального сезону будемо заповнювати всі наявні в Україні склади", — зазначив Шмигаль.

Він також закликав українців економити електроенергію.

"Кожен із нас може зробити свій внесок в енергетичну стійкість держави. Наприклад, максимально змістити побутове та промислове споживання електроенергії на нічні години. Такі прості речі дають величезний сумарний ефект і допомагають країні з найменшими втратами пройти складний зимовий період. Дуже важливо також, за можливості, вчасно сплачувати за отримані комунальні послуги, за світло, газ, тепло, воду", — заявив Шмигаль.

За словами голови уряду, додатковим ресурсом у прийдешньому опалювальному сезоні буде деревина: "Уряд уже виділив обласним військовим адміністраціям 562 млн грн субвенції на закупівлю деревини. Йдеться насамперед про прилеглі до зони бойових дій регіони. Важливо швидко розподілити ресурси в ті громади, де вони дійсно будуть потрібними".наблизимося до показника 100% в тих регіонах, де нині відсутні активні бойові дії".

Читайте також

Міністр освіти Шкарлет розповів про готовність шкіл до опалювального сезону

"Будемо триматися. Намагаємось пиляти дрова", – як жителі прифронтової Новоандріївки на Запоріжжі готуються до зими

Київщина на 98% готова до опалювального сезону — Кулеба

На початок