У США анонсували введення санкцій проти російської нафти у три етапи

У США анонсували введення санкцій проти російської нафти у три етапи

У США анонсували введення санкцій проти російської нафти у три етапи
Кремль. AP

Санкції G7 проти Росії будуть спрямовані на її нафту та нафтопродукти у три етапи. Про це заявив високопосадовець міністерства фінансів США Бен Гарріс, пише Reuters.

За його словами, блок прагне обмежити ненавмисний економічний збиток, обмежуючи при цьому кошти Москви для ведення війни в Україні.

Гарріс заявив, що санкції Великої сімки будуть спрямовані проти російської сирої нафти, тоді як пізніші стосуватимуться дизельного палива, а третій етап стосуватиметься дешевших нафтопродуктів.

Гарріс зазначив, що G7 ще не визначила ліміт на вартість російської нафти та додав, що ціна буде досить високою, щоб стимулювати видобуток нафти в Росії.

США разом із країнами G7 та Євросоюзу запровадять заборону на морські перевезення російської нафти 5 грудня.

Що відомо

  • 31 травня лідери держав-членів Європейського Союзу на саміті 30 травня погодили шостий пакет санкцій проти Росії, який зокрема передбачає обмеження на понад дві третини імпорту нафти з Росії.
  • Росія все ще отримує рекордні доходи від продажу енергоресурсів, які значно перевищують її витрати на війну проти України. Найбільшим покупцем російського палива залишається Європейський Союз.
  • З 1 серпня у Європейському Союзі набула чинності заборона на імпорт вугілля з Росії. Відповідна заборона була передбачена в п’ятому пакеті санкцій, ухваленому 7 квітня 2022 року.

Читайте також

G7 може встановити граничну ціну на російську нафту на рівні $40-60 за барель — Reuters

Як Росія продає Європі нафту в обхід заборон

Пік падіння економіки РФ має припасти на 2023 або 2024 рік — Bloomberg

The Economist: економіка Росії "знову стоїть на ногах" попри санкції. Чому

На початок