Авангардівці передали «швидку» для хмельницького шпиталю

Авангардівці передали «швидку» для хмельницького шпиталю

Авангардівці передали «швидку» для хмельницького шпиталю
. Фото: Суспільне Хмельницький

Автомобіль швидкої допомоги передали одному з хмельницьких госпіталів бійці добровольчого формування «Авангард». Автівку придбали закордоном за гроші бійців і волонтерів «Авангарду». Перед передачею медичне авто пройшло повне технічне обслуговування.

Про це Суспільному розповів командир одного з підрозділів добровольчого формування Сергій.

За його словами, авто водночас може перевозити шість поранених і двох медичних працівники.

«Цей автомобіль був придбаний і підготовлений для роботи, для надання допомоги медичним закладам, які працюють над відновленням здоров’я наших воїнів захисників. Він економічний, він достатньо укомплектований для роботи. Він має п'ять місць для перевезення поранених і медиків. Має також ліжко для нерухомих поранених», - розповів чоловік.

Авто обладнане спеціальними ношами.
Авто обладнане спеціальними ношами. Фото: Суспільне Хмельницький

Автомобіль обладнаний засобами для пацієнтів з інвалідністю, розповідає заступниця директора з медичних питань госпіталю Марія Атаманчук: «Він нам надасть можливість більш якісно надавати медичну допомогу нашим особливим пацієнтам, особам з особливими потребами. Він обладнаний підіймачем, необхідним для транспортування наших пацієнтів. Обладнаний підключенням до дефібрилятора, до штучної вентиляції легень».

Як розповів командир добровольчого формування Сергій, одне їхнє медичне авто працює на передовій. За його допомогою з точок евакуації до лікувальних закладів вивезено 120 поранених. До відправлення на передову наразі готові ще дві медичні автівки та два екіпажі.

Читайте також

  • У Хмельницькому пораненим військовим передали майже чотири сотні книг
  • На власному авто вивозив поранених з бойових дій. Чому повернувся у Хмельницький

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок