Верховний суд США відхилив позов олігарха Дерипаски про скасування санкцій — Bloomberg

Верховний суд США відхилив позов олігарха Дерипаски про скасування санкцій — Bloomberg

ЗМІ
Верховний суд США відхилив позов олігарха Дерипаски про скасування санкцій — Bloomberg
. Олег Дерипаска. Фото: AP

Верховний суд США відхилив позов російського олігарха Олега Дерипаски щодо скасування санкцій, накладених на нього у 2014 році. Про це пише Bloomberg.

Суд ухвалив рішення через кілька днів після оприлюднення прокуратурою США кримінального обвинувачення у тому, що Дерипаска порушив обмеження, запроваджені в 2018 році за його зв’язки з керівником Кремля Володимиром Путіним.

Агентство зазначає, що санкції проти олігарха були запроваджені на підставі указів, підписаних у 2014 році колишнім президентом США Бараком Обамою у відповідь на анексію Росією українського Криму. Адвокат мільярдера заявляв, що вони були незаконними.

Дерипаска стверджував, що Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США перевищило свої повноваження, оскільки запровадило санкції, які не були прив’язані до надзвичайної ситуації в країні.

Як пояснює Bloomberg, Закон про міжнародні надзвичайні економічні повноваження дає президенту США право вводити санкції у разі оголошення надзвичайного стану в країні.

Адвокат Дерипаски стверджував, що президент "не оголошував надзвичайний стан у країні через "глобальну шкідливу діяльність" Росії".

Що відомо

У рамках п'ятого пакета санкцій через військову агресію Росії проти України ЄС запровадив обмежувальні заходи щодо 217 фізичних та 18 юридичних осіб, серед яких високопоставлені чиновники Кремля, олігархи — Моше Кантор, Борис Ротенберг та Олег Дерипаска.

Читайте також

ФБР конфіскувало низку творів мистецтва російського олігарха Олега Дерипаски

Польща ввела санкції проти "Газпрому" і російських олігархів

Велика Британія запровадила санкції проти Абрамовича та ще шести російських бізнесменів

На початок