У Києві почали дезінфікувати підприємства дронами

У Києві почали дезінфікувати підприємства дронами

У Києві почали дезінфікувати підприємства дронами
.

Столичний сміттєспалювальний завод "Енергія" протестував новий спосіб дезінфекції території — за допомогою дронів.

Про це повідомляє пресслужба КП "Київтеплоенерго".

Зазначається, що дезінфекція великих промислових площ з використанням спеціальних дронів — досить інноваційне рішення для України та Києва.

"Дезінфекція із застосуванням дронів мінімізує контакт людей з місцями ймовірного потрапляння збудника, більш щільно покриває площу обробки, економить час. При цьому спецрозчин використовується максимально ефективно та економно", — йдеться у повідомленні.

У Києві почали дезинфікувати підприємства дронами

За даними підприємства, дрон, який 22 квітня дезінфікував завод "Енергія", піднімає в повітря 16 л дизрозчину за один виліт та за 10-15 хвилин дезінфікує територію площею до 20 тис. кв. м.

"З початку введення обмежувальних заходів на території заводу щодня проводиться ретельна дезінфекція, а персонал забезпечений усіма засобами захисту, щоб унеможливити зараження коронавірусною інфекцією", — наголосили у КП.

Повідомляється, що на підприємство приїжджають сміттєвози з усього Києва, тому важливо забезпечити санітарну безпеку для персоналу заводу.

"За допомогою дронів ми швидко обробили під’їзні дороги сміттєвозів та майданчик прийому транспорту біля бункера", — розповів директор заводу Сергій Крикун.

Що відомо

  • "Енергія" — єдиний сміттєспалювальний завод в Україні. Утилізує 25% сміття міста Києва, яке в результаті спалювання перетворюється у теплову енергію. Підприємство забезпечує теплом та гарячою водою понад 300 житлових будинків столиці. Штат заводу — близько 200 працівників.
  • За даними МОЗ, Київ є лідером серед міст України з поширення коронавірусної інфекції. Станом на 23 квітня у столиці зареєстровано 1059 випадків COVID-19.
На початок