Ядерне стримування РФ, санкції, НАТО та зброя Україні — Зеленський провів засідання РНБО

Ядерне стримування РФ, санкції, НАТО та зброя Україні — Зеленський провів засідання РНБО

Доповнено
Ядерне стримування РФ, санкції, НАТО та зброя Україні — Зеленський провів засідання РНБО
. Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський 30 вересня провів засідання Ради національної безпеки і оборони України. Засідання відбувалось одночасно із промовою президента РФ Путіна щодо "приєднання" до Росії територій Донбасу, Запорізької і Херсонської областей. Уперше після 24 лютого засідання РНБО відбулося очно.

Як повідомляє Офіс президент України, на засіданні обговорили заходи, яких необхідно вжити з метою забезпечення колективної безпеки євроатлантичного простору та України:

  • Активізація стратегії ядерного стримування Росії з боку країн євроатлантичного простору, а також протидія гібридним загрозам, які спричиняє країна-агресор
  • Зміцнення та розширення міжнародної коаліції на підтримку України
  • Збільшення військово-технічної допомоги Україні
  • Посилення санкційного тиску на Росію
  • Впровадження пропозицій щодо гарантування безпеки на міжнародній арені.

Також Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних та юридичних осіб Росії, повідомив президент Зеленський у відеозверненні після засідання РНБО. Осіб, "які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності та міжнародного права або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України й спільноти демократичних народів".

"І водночас звертаюся до народних депутатів України: на наступному засіданні Верховної Ради України розглядатиметься проект закону щодо націоналізації всіх російських активів, який має значно спростити цю процедуру. Прошу підтримати цей законопроект без зволікань", — зазначив президент.

"Завершуємо демонтаж російського впливу на Україну, Європу та світ", — додав Зеленський.

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону відзначив, що сьогодні вперше після 24 лютого засідання РНБО відбулося очно.

"Ми проговорили ситуацію, яка є. Було прийнято спільне звернення до Альянсу. Крім того, на засіданні РНБО були присутні голови ВЦА Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей", — розповів він.

Читайте також: Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку — Зеленський

На початок